Rune Hagestrand håper å få med seg også næringslivet i Risør til årets satsing på «Gjerstad LIVE». Han vil at lokale bedrifter skal benytte anledningen til å legge «sommeravslutningen» til Brokelandsheia.

Tekst: Tore Myrberg

Rune Hagestrand velger å satse enda mer på «Gjerstad LIVE», og har hentet inn Postgirobygget og Gunslingers som trekkplaster til todagersfestivalen. 15. og 16. juni håper han å trekke store folkemengder til Brokelandsheia, og er allerede ute med et frieri til lokale bedrifter i østregionen.

– I tillegg til vanlige billetter, satser vi i år på bedrifter som ønsker å arrangere sommerfest. Så langt er det tre bedrifter med til sammen rundt 100 personer som er med. To av disse er interessert i en totalpakke med mat, drikke og underholdning, mens den siste holder en grillfest selv for sine ansatte før alle drar videre til «Gjerstad LIVE», sier Hagestrand til iRisør.no.

Satser større enn i fjor

Arrangementet i 2017 gikk ikke helt slik Hagestrand hadde håpet. Men, det skal mer til for å ta motet fra den driftige gjerstadmannen.

– Jeg satser på betydelig større band i år, og håper det kommer nok folk til at det i hvert fall går rundt. Sånn økonomisk er økningen på rundt 40 prosent, men den som intet våger, intet vinner.

Dersom han når igjennom til bedriftsmarkedet, kan det gi et godt grunnlag for å sikre økonomien.

– Dette må jo være en grei måte å lage en hyggelig kveld for sine ansatte med god underholdning. Ingen bedrift er for liten, og ingen bedrift er for stor, sier Hagestrand.

Sikret seg mot været

Programmet består av seks band, men en stor headliner hver av kveldene.

Fredag spiller The Slow City Band, Postgirobygget og Reeperbahn Cowboys. Lørdag er det: Tonehjulsværket, Gunslingers og Ramblers. Begge dagene starter hovedkonserten klokken 22.

For å sikre seg mot eventuell nedbør, har Hagestrand doblet teltkapasiteten fra i fjor.

– I år blir det ca. 600 kvadratmeter med telt, noe som gir plass til rundt 1000 besøkende under tak. For jeg satser jo på at det ikke bare er bedriftene som kommer, men også vanlig publikum til de to kveldene, avslutter Rune Hagestrand.