Hva er et godt navn for en bedrift, og hvordan sikrer du deg rettighetene? Det er temaet når Sørlandsporten Næringshage inviterer til streamet frokostmøte tirsdag til uken.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Dette er første gangen Sørlandsporten Næringshage holder et frokostmøte hvor direktesendt innhold fra et helt annet sted er bærebjelken.

– Patentstyret holder jevnlig frokostmøter, og nå har vi gjort en avtale om å streame disse her i næringshagen. Siden dette er første gangen for oss, blir det spennende å se på oppslutningen, sier Iselinn Kongsten i Sørlandsporten Næringshage til iRisør.no.

Mange fordeler

På denne måten får man de beste fagpersonene som foredragsholdere på temaet «Hvordan finne et godt varemerke, domene og firmanavn?».

– Det er spesielt kombinasjonen streaming og nettverksbygging som gjør frokostmøtet så spennende. Derfor ønsker vi å prøve ut dette for å se om vi gjennom denne typen arrangement har et format som fungerer og er effektivt. En av fordelene er at her kan folk få snakket med oss i næringshagen etterpå, sier Kongsten.

Samtidig er det et viktig tema hun håper fenger både de som vurderer å starte bedrift, og de som er etablerte.

– Frokostmøtet passer godt for de som lurer på hvordan de kan få beskyttet bedriftsnavnet og domenet.

Satser på flere

Kongsten håper man har truffet godt på temaet, og at det ligger an til flere streaming-møter i tiden som kommer.

– Vi har allerede planlagt ett til i april. Da er det patentering av digital innovasjon som er tema. Alt direkte streamet fra Patentstyret i Oslo.

Møtet nå til tirsdag har Iselinn Kongsten tenkt til å arrangere uansett, men hun ber de som vil sette av to timer mellom 08.45 og 10.45 om å melde seg på.

– Det handler om å vite litt hvor mange som dukker opp. Så det er fint om folk kan melde seg på til meg, avslutter hun.