eBay har vært tilholdsstedet for Irene Zaal i jakten på gode kostymer til ungdomsteaterets oppsetning av «Hairspray». Det har gitt et fargerikt resultat.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det oser av både 50- og 60-tallet på scenen i Risørhuset der en stor gruppe ungdommer danser seg gjennom scenen fra musikalen. Og det er lett å la seg sjarmere av fargerike og tidsriktige kostymer.

– Jeg har lett overalt på nett for å finne kostymer, og eBay har blitt min beste venn. Mesteparten er funnet der. Så jeg har etter hvert begynt å synes synd på postmannen som har måtte levere alt dette, sier Irene Zaal, mens hun følger nøye med på scenen.

Tidsskille på gjengene

Det er ikke få timer som skal til for å skaffe til veie alt av kostymer. Likevel er jobben langt fra over for kostymeansvarlig.

– Det mest utfordrende med å bestille på nett er jo at det skal passe best mulig. Så nå følger jeg med på hva som faller litt av og hva som blir hengende mens de danser, sier Zaal.

En annen utfordring er at de to gjengene i forestillingen skal framstå som forskjellige. Det er løst gjennom å bruke to tidsepoker.

– Jeg har prøvd å bruke fargeskalaen til det. Den ene gjengen er plassert midt på 50-tallet, mens den andre rundt 1960.

Denne lørdagen var kostymene på plass, og ungdommene sprudlet litt ekstra.

Tre kjoler

For de som har sett filmen, er det vanskelig å ikke ha fått med seg John Travolta i rollen som Edna Turnblad. I ungdomsteaterets oppsetning er det Benjamin Høgli som har den rollen.

– Jeg har på meg tre kjoler i løpet av forestillingen, så det blir mange fine kostymer på meg, sier han lattermildt.

Høgli synes det er fint at man har kommet så langt at man har fått på seg kostymene.

– Det er jo godt med litt forandring, sier han, mens han retter ut en fold i kjolen.

– Når man går med kostymer blir det litt mer ordentlig. Særlig måten jeg går på. Den blir helt annerledes, sier Benjamin Høgli.

Les også:

Vill jubel da ungdomsteateret fikk kulturprisen

Kort scenevisit

Det er noe befriende å se ungdommene utfolde seg på scenen, og kvaliteten på årets forestilling ser ut til å bli i toppklasse. Fortsatt er det en drøy måned til premieren, og gjengen i Risør Ungdomsteater utnytter tiden på scenen i Risørhuset så godt de kan.

– Det er fint å komme på scenen denne helgen, for nå er vi ikke tilbake her igjen før i begynnelsen av mars, sier Sharon Gløersen.

Stykket spilles i Risørhuset 15. til 18. mars, og det er allerede solgt over 130 billetter til premieren.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro
spnh-profilann