Mammutsalget er et kjent begrep som får leseglade til å smile ekstra bredt. For en gang i året selges bøkene til priser som får folk til å hamstre det skrevne ord. Sjekk bokhandlerens egne boktips.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Mange har allerede forhåndsbestilt bøkene de ønsker seg, men i dag åpnes dørene fysisk for et boksalg både kundene og bokhandlerne setter pris på.

– Siden noen titler kan bli utsolgt relativt kjapt er det mange kunder som forhåndsbestiller for å sikre seg bøker, og vi er godt i gang med å plukke alle forhåndsbestillingene som vi har mottatt. Ellers krever salget en del omrigging for å få alle tilbudsbøkene ut i hyllene, men det er bare moro, sier Harald Lindstøl hos Lindstøl Libiris.

Over 800 titler

Ikke rart pulsen er litt ekstra høy rett før det braker løs for fullt. For forberedelsene har holdt på en god stund.

– Vi har delt ut hundrevis av kataloger, og avisa er også tilgjengelig på nettsiden vår. Mammutsalget er årets største boksalg med over 800 titler innen de fleste sjangre, og er et høydepunkt for både kundene og vi som jobber i bokhandelen. Så vi har høye forventninger, sier Lindstøl.

Forventninger har Harald også til selve bøkene, og han er rask til å åpne katalogen når den er klar.

– Hvert år er det like spennende å se gjennom mammutkatalogen, og jeg finner alltid mange bøker jeg kan tenke meg å kjøpe til meg selv eller andre. Som regel finner jeg også noen interessante titler som har gått litt under radaren min tidligere.

Tre utvalgte fra Harald

For de som ikke er like oppdatert på bøker, er det gode råd å få fra de som jobber i bokhandlene. Vi spør derfor Harald Lindstøl om hans tre favoritter i årets mammutsalg.

– Det er en nesten umulig oppgave å plukke bare tre titler blant alle i katalogen, men her er mine topp tre:

Edvard Hoem: Land ingen har sett (kr. 179)

Dette er den tredje boka i Hoems kritikerroste og storslåtte slektssaga. Vi følger Hoem-slekten fra Norge til Canada, og i denne boka er vi kommet fram til første halvdel av 1900-tallet. Man bør ha lest de foregående bøkene i serien før man leser Land ingen har sett, og bok 1 og 2 er også på tilbud nå.

Shaun Usher (Red.): Bemerkelsesverdige brev (kr 199)

Dette er en fantastisk bok! En samling med over hundre underholdende, inspirerende og bemerkelsesverdige brev fra kjente og ukjente personer. Du får lyst til å sette deg ned og skrive brev etter å ha lest boka, burde nesten ha solgt den med penn og brevpapir.

Mio, min Mio / Brødrene Løvehjerte / Ronja Røverdatter (kr. 299)

Dette er jo tre titler i en, så kanskje litt juks å ta med denne. Men de selges samlet til en veldig god pakkepris. Alle, både barn og voksne, bør ha lest disse tre klassikerne!

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
spnh-profilann
atletixny
elektro