Kari N. Bernhoft likte søndagens konsert med Risør Musikkorps så godt at hun gjerne vil dele sine inntrykk med våre lesere.

Kirkekonsert med Risør Musikkorps 11.02.2018

I går var jeg publikum på en kjempefin konsert i Risør kirke. Det var Risør Musikkorps som inviterte til kirkekonsert.

Der fikk vi bl.a. servert et variert og godt program som spente fra Løvenes konge av Elton John til Intermezzo fra Cavalleria Rusticana av Pietro Mascagni. Korpset behersker både musikalsjangeren og den klassiske musikken veldig bra, og de bruker gode solister både fra egne rekker og fra skolekorpset og Kulturskolen. Her spilte Sindre Sollid fra Risør skolemusikkorps klokkespill i Champagnegaloppen og Sigrun Eikeland Arnevik fra Gjerstad og Kulturskolen øst i Agder sang Gabriellas song av Stefan Nilsson fra filmen Så som i Himmelen. Veldig flott, begge to.

Fra egne rekker fikk vi høre Bente Arntsen på euphonium og Dag Ingvaldsen på trompet i Amigos para siempre av av Andrew Lloyd Webber og Ann Karin Dahl Andersen i en forrykende klarinettsolo i et tøft stykke jeg aldri har hørt før. Kjempemoro og flott fremført av alle.

Vi fikk høre flere stykker med korpset alene, og alle fremført med god balanse, god dynamikk og god klang, og dirigenten, Cecilie Løvdal, hadde full kontroll og ledet både korpset og oss gjennom en times vellyd. Risør Musikkorps har fått en god og verdig arvtaker etter Roar Marcussen.

Sophia Slangsvold fra Risør skolemusikkorps var en sjarmerende, veldig godt forberedt og morsom konferansier som ledet oss gjennom de forskjellige stykkene med letthet, ledighet og humor. Skulle tro hun hadde gjort dette mange ganger før, men ryktene sa at det var hennes første konferansieroppgave. Hun må brukes mere!

Da konserten var over fikk korpset og solistene stående applaus med trampeklapp, og vi ble belønnet med et lite utdrag av et korpsstykke til. Takk

Vi gikk glade hjem og kunne godt ha hørt på korpset en time til.

Det er jo det optimale med en konsert.

Kari N. Bernhoft

Les også:

Topp stemning Risør Musikkorps spilte opp

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
spnh-profilann
elektro
atletixny