Annonser

I dagens utfordringer med forurensing og globaloppvarming er det viktig at alle yter, og tenker på at man må bruke naturen i nærmiljøet og ikke alltid må reise så langt for å få gode opplevelser.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Nå vil også frikirken ut i naturen og bli en Grønn Menighet. Onsdag kveld får Risør Frikirke besøk av Havrefjell Turlag til inspirasjon for både menighet og andre interesserte til å komme seg ut på tur.

– Ole Jakob og Astrid Haukenes Bråten fra Havrefjell Turlag kommer for å holde foredrag i ord og bilder. De vil hjelpe oss å inspirere folk til å ta flere turer ut i naturen. Det er ikke bare menigheten vi vil inspirere, men alle andre også, barn og voksne, sier pastor Else Birgit Bergem Strand

Kortreist lykke

Istedenfor å løfte pekefingeren ønsker Frikirken å inspirere til bruk av nærmiljøet.

–Det er mange som velger å reise langt for å få gode opplevelser, men vi kan finne fine opplevelser i naturen rundt oss. Vi vil være en Grønn Menighet, og vi vil samle alle gode krefter for inspirere flere folk til å bruke naturen i nærmiljøet her vi bor. «Kortreist Lykke» er det vel noe som heter. Dette gjør vi for det vi bryr oss, om naturen rundt oss og verden gud har skapt, sier Pastor Else Birgit Bergem Strand.

Klimapsykologi

Det blir også besøk av en psykologistudent som skal holde et foredrag om klimapsykologi.

– Marte Rauø Strand som er psykologistudent i Trondheim kommer for å holde et videoforedrag om klimapsykologi. Også blir det god tid til gode samtaler, avslutter Strand.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
det-lille-hotel-booking
annonse_Lindal
spnh-profilann
atletixny
elektro