Ingeborg Malene Klemsdal fra Risør er blant de unge musikerne som skal spille under festivalen «ung klassisk» i Arendal. Det hele under slagordet «Opplev fremtidens stjerner nå».

Tekst: Tore Myrberg  Bilde: Privat

Ung klassisk starter onsdag. Det er under åpningsarrangementet, «Ung klassisk vorspiel»,  Klemsdal er en del av programmet.

– Det blir spennende å få spille på et slikt arrangement, og jeg merker at jeg er spent på hvordan det kommer til å være. Det å spille i Arendal kulturhus blir jo en opplevelse i seg selv, sier 17-åringen til iRisør.no.

Måtte endre planer

Klemsdal spiller klaver, og vil under konserten spille Harald Sæveruds «Småsvein-gangar».

– Planen var egentlig å spille et annet stykke, men det viste seg at det ble for langt. Så plutselig var jeg påmeldt med «Småsvein-gangar». Det er i grunn veldig fint, for det er et utrolig gøy stykke å spille.

Og endringene har ikke ført til noen problemer for den unge musikeren.

– Jeg skal heldigvis spille et stykke jeg har kunnet ganske lenge i tillegg til at jeg har opptrådt med det før, så det meste av øvingen har gått til å finpusse litt ekstra.

ung klassisk

Arrangeres i Arendal Kulturhus 14.-17. mars.
Ung klassisk tar sikte på å skape møteplasser som gir barn og unge muligheter til å presentere og utvikle sine talenter innen klassisk musikk. De unge gis profesjonelle scener og viktige møtepunkter for å knytte kontakter. I tillegg ønsker Ung klassisk at konsertene skal nå ut til et bredt publikum i alle aldre, og bidra til å øke interessen og oppslutningen om klassisk musikk. Ung klassisk byr på 9 konserter under festivalen.

Større en vanlig

De som er med og spiller er plukket ut fra kulturskoler, Lørdagsskolen i Agder og blant musikkstudenter ved Universitetet i Agder. Ingeborg Malene er med som representant fra Kulturskolen Øst i Agder. Hun tror dette blir litt annerledes enn det hun er vant til.

– Det er vel et større arrangement enn det jeg er vant med. i tillegg kjenner jeg ikke noen av de andre musikerne, så det blir spennende å møte et litt annet miljø enn det jeg er vant med.

Og med det kommer spenningen, uten at dette kanskje er helt uvanlig.

– Jeg tror selvfølgelig jeg kommer til å være veldig spent. Det er jo alltid litt sånn før en konsert, sier Ingeborg Malene Klemsdal.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
spnh-profilann
atletixny
elektro