Kamilla Solheim har sagt opp jobben som næringssjef i Risør kommune. I stedet skal hun være med å bygge opp «In The Same Boat» og «Saltlife».

Tekst: Tore Myrberg  Foto: David Arnsen

Selv sier Solheim at hun er klar for nye utfordringer, og at det er på tide gå videre.

– Tematikken marin bærekraft og plast i havet er ekstremt viktig. Det er en global utfordring og en utfordring som ikke kommer til å forsvinne med det første. Jeg synes Rolf-Ørjan Høgset og «In The Same Boat» har gått inn i den teamtikken på en veldig spennende måte. De har også en forretningsidé som jeg ønsker å være med på å bygge opp og utvikle videre, sier Solheim til iRisør.no.

Medeier i selskapet

Solheim har allerede blitt med på eiersiden i selskapet, og skal være med på hele satsingen rundt «In The Same Boat» og «Saltlife».

– Rolf-Ørjan Høgset og jeg skal samarbeide tett, men med to ulike roller. Min rolle blir i stor grad knyttet opp mot næringslivet og politisk lobbyvirksomhet.

Så langt er det ikke satt noen klar dato på når hun forlater nåværende jobb i kommunen, men foreløpig er hun 100 prosent i stillingen som næringssjef.

– Det blir en noe flytende overgang fra min rolle som næringssjef til det nye. Det er fordi det allerede nå lyses ut midler og åpnes for tiltak som det er viktig å jobbe med. Dette har jeg fått forståelse for i kommunen. Samtidig betyr det også at jeg kan være litt lengre i stillingen som næringssjef, slik at jeg kan bidra der til en ny næringssjef er på plass.

Ingen lett beslutning

For det har ikke vært en lett beslutning å ta for Kamilla Solheim, noe hun har følt på.

– Det har vært litt kjærlighetssorg i prosessen. En slik beslutning er ikke enkel, da jeg har trivdes utrolig godt som næringssjef i Risør. Fantastiske kolleger å jobbe med. Også har det betydd mye for meg å kunne jobbe med viktige ting i et samfunn hvor jeg selv er innbygger.

Derfor tror hun at det vil være en del ting hun vil savne når hun etter hvert gir seg som næringssjef.

– Jeg kommer til å savne hele fagfeltet, og selvfølgelig bedriftslederne i Risør og regionen. Jeg føler jeg har fått veldig god kontakt med disse, og at jeg har fått jobbe med mennesker som virkelig vil noe. Det har vært et privilegium.

Les også:

Skattejaktgjengen fant det de jaktet i Risør

Håper å skape

Samtidig vil hun i sin nye jobb også jobbe med ting som forhåpentlig kommer Risør til gode.

– Ved å involvere meg i arbeidet med marin bærekraft håper jeg å kunne bidra til å skape noe som har verdi for Risør. Vi er jo en kystkommune med havet rett utenfor. Det er mange ting med satsingen vi går i gang med nå som er viktig for byen i et framtidsperspektiv. Dette gjelder både reiseliv og fiskerinæringen. Så jeg håper vi kan bidra med noe som skaper flere arbeidsplasser her også. Jeg kommer til å bruke relasjonene jeg har opparbeidet meg i Risør og regionen i den videre satsingen, avslutter Kamilla Solheim.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny