Foto: Liv Øvland

Det er yrende liv på Risørhuset hvor en stor gjeng med både ungdom og voksne jobber på spreng for å få alt klart til premieren på Hairspray. Og det er en fargerik og underholdende forestilling som møter publikum torsdag kveld.

Tekst: Tore Myrberg/pressemelding  Foto: Liv Øvland

Hairspray er en amerikansk drama, komedie, musikal fra 2007. Historien, som Risør Ungdomsteatert har jobbet med siden tidlig høst, utspiller seg i Baltimore i 1962. Det var en tid da den ene skanse etter den annen falt for raseskillet mellom svart og hvit.

– Den handler om tenåringsjenta Tracy Turnblad, spilt av Hanna Elina Zaal (18), som gjerne vil bli med i skolens danseteam for å smelte hjertet til hoveddanseren Link Larkin, spilt av Fredrik Paulsen (16). Men moren til Tracy, Edna Turnblad, er redd for at Tracy skal bli såret. Derifra utvikles det mye dramatikk, komedie og en hel del god fengende musikk og store dansenumre, forteller Ola Sigmundstad.

Kjent med Travolta

De som husker filmen Hairspray, husker nok moren til Tracy, Edna, spilt av John Travolta. I Risør har Travolta blitt erstattet med Benjamin Høgli (15).

– Benjamin spilte i rollen som prins Johan i forestillingen Robin Hood for ett år siden. Nå har han byttet ut lyseblå shorts og rosa genser med glitrende kjoler og høyhælte sko.

Det er imidlertid en stor gjeng med ungdommer som bidrar både på og av scenen. Sigmundstad er klar på at folk bare kan glede seg.

– Alle kan se fram til et show med 50 ungdommer, hvorav et orkester på 12 personer. Det blir en forrykende forestilling med skuespillere i tidsriktige kostymer og en god del hårspray, lover han.

Benjamin Høgli begynner å bli vant til store roller når Risør Ungdomsteater har forestilling. Foto: Liv Øvland

Tror på rift om billettene

For de som vil få med seg «Hairspray» kan det lønne seg å sikre billettene tidlig. Til premieren er det allerede solgt over 2/3-del sal, og Sigmundstad både tror og håper på godt besøk.

– Vi ser at vi solgt godt med billetter allerede. Jeg tror det kommer å bli rift om billettene når rykte går hvor bra forestillingen det blir.

De siste dagene nå skal det finpusses, og ikke minst få nervene under kontroll.

– Det merkes at noen begynner å bli nervøse nå. Samtidig gjør det bare at mange blir ekstra skjerpet. Selv er jeg mest stresset på å få på plass de siste detaljene, avslutter Ola Sigmundstad i Risør Ungdomsteater.

 

 

 

 

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
atletixny
spnh-profilann
elektro