Folkemøtet på Søndeled i går kveld samlet så mange at de måtte flytte møtet fra Lai Lai til Fjordheim. Der ble det også ganske fullt.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Tirsdagens folkemøte på Lai Lai Søndeled viste seg å være noe folk på Søndeled virkelig ville engasjere seg i. De kom fra alle steder på Søndeled, og til og med gjerstadfolk ville være med. De ble faktisk så mange at Lai Lai ble altfor lite så Fjordheim måtte tas i bruk.

– For et folkelig engasjement. Det er utrolig moro å se at så mange er interessert i Søndeleds framtid. Tror ikke jeg har sett så mange folk på et møte siden kommunesammenslåingen for 50 år siden, sier ordfører Lunden.

Fullt i salen på Fjordheim.

Omregulering

Når det gjeller sakene som ble tatt opp så var det stort sett Stian Lund som sto for forslagene. Blant annet det at man må få omregulert Søndeled tunet.

– Ja, det er veldig viktig å få omregulert her. Nå er det sånn at hvis vi bygger her skal nederst etasje være til næring. Det mener jeg vi må forandre. Det er veldig vanskelig å bygge noe her, når vi må være avhengig av at det må være næring i nederste, sier Lund.

Sort engasjement

Det var mange som kom med sine meninger på møtet. Mange lurte på om man husket på alle unge barnefamilier og sånn, og ikke bareat det skal bygges dyre ferieboliger.

– Hvis dere ser rundt dere så ser dere at det er mange grå hoder rundt omkring. Her er en veldig høy snittalder på Søndeled. Har dere tenkt å gjøre noe sånn at de unge flytter tilbake, spurte en av de tilstedeværende.

Torbjørn Alfsen

Den som fikk ordføreren til å lytte mest, var nok Torbjørn Alfsen. Han avsluttet møtet etter at alle hadde uttalt seg om hva de ville ha.

– Vi må være mer i sammen, møte opp på ting, hjelpe til der de har bruk for det. I idrettslag, skytterklubb eller hva det skulle være. Vi må heller tenke hva kan vi gjøre for Søndeled og ikke bare hva Søndeled kan gjøre for oss. Da kan det bli et godt samfunn her på Søndeled, avsluttet Alfsen.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
spnh-profilann
elektro