Formannskapet i Risør ønsker ikke å gi arrangøren av M32-seilingen i Risør en underskuddsgaranti på 300 000 kroner.

Tekst og arkivfoto: Tore Myrberg

– Beroliget av at rådmannen går i mot dette. Synes ikke vi skal gå inn å sikre sånn summer. For jeg forstår det slik at den lokale seilforeningen ikke er med i dette, sier Stian Lund (V).

Han er positiv til arrangementet, men sier det er langt fra det og til å gi en garanti på denne størrelsen.

Gjennom søknaden gir Oslo Water Games ved Mikkel Thommesen uttrykk for at dette ikke vil velte arrangementet. Det understreket også Kamilla Solheim da hun informerte politikerne.

– Arrangøren går videre med sine planer uansett. Men, det er en større gjennomføringsrisiko. Samtidig skriver de selv at det er større muligheter for sponsorinntekter nå som det hele har vokst, sier næringssjef Kamilla Solheim.

Hun kunne informere om at KNS er seilforeningen som blir samarbeidspartneren.

– Dette fordi Risør Seilforening har andre arrangementer denne sesongen, og ikke har kapasitet.

Bystyret i Risør har allerede bevilget 100 000 kroner til til gjennomføringen av konkurransen i Risør med de spektakulære M32-båtene. Etter at dette vedtaket gikk igjennom har arrangementet vokst fra å være en del av M32 Scandinavian Tour til å bli ett av flere stopp i M32 World Match Racing Tour.

Vedtaket i formannskapet var enstemmig. Saken ble imidlertid ikke avgjort i kveld, da den skal til endelig behandling i bystyret.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro
spnh-profilann