I 2018 lå det snø rundt banen da seriespillet startet, Det er det gode sjanser for også neste år.

Risør scoret fem mål i andre kamp på rad, og har fått en drømmestart på sesongen i 5. divisjon. Nok en gang dro grønntrøyene til med en tidlig scoring.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Bortekampen mot Lillesand ble litt som serieåpningen hjemme. Et hardtkjempende risørlag scoret tidlig, og fortsatt å kjøre på. Til slutt endte kampen med seier 5-3 for Risør.

– Det er gøy å se at de fortsetter spillet vi hadde mot Randesund 2. De imponerer rett og slett, sier trener Rune Norgaard til iRisør.no.

Tidlig scoring

Denne gangen var det Khalid Adel Mahmoud som sørget for å sende Risør i tet, mens Markus Sørbø Eriksen økte ledelsen til 2-0 for Risør.

Deretter var det Lillesand sin tur til å score, før Mateusz Radgowski sørget for 3-1 til Risør før førsteomgangen var over.

Etter hvilen fortsatt Risør i samme sporet. Først med Christoffer Axelsen og deretter Mathias Sørbø Eriksen. Andre halvdel av andreomgang kom Lillesand mer med i kampen og reduserte to ganger, men kunne ikke forhindre at sluttresultatet ble 3-5 og nye tre poeng til Risør.

Ungt lag

Et par av de mer rutinerte spillerne på laget kunne ikke være med i denne kampen. Det gjorde at Risørs lag nesten holdt alderen til juniorklasse.

– Det er også imponerende. Jeg regnet på det og fant ut at snittalderen vår på startoppstillingen var 18,7 år. Det var en 87-modell, mens resten er født i 1997 eller senere, sier Norgaard.

Det som gjør de to seirene i seriestarten ekstra viktig, er at nettopp Lillesand og Randesund 2 er blant lagene Risør skal kjempe med for å unngå nedrykk.

– Selv om jeg har sagt at målet er å unngå nedrykk, så kan det jo være at guttene har fått høre noe annet. De har fått klar beskjed om at om de jobber knallhardt og spiller som et lag, så kan vi havne på øvre halvdel av tabellen. Men, da må det være sånn i hver eneste kamp.

Helt annen start

Når Risørs spillere i tillegg ser ut til å ha god oversikt på hvor motstanderens mål står, ser den videre sesongen lysere ut enn man kanskje hadde trodd på forhånd.

– I fjor hadde vi en målforskjell på 0-17 etter fire kamper. Først etter pause i den femte kampen fant vi nettmaskene. Det er klart at det er positivt at vi scorer mål. Det virker som om spillerne har bedret relasjonene seg i mellom, og er flinkere til å spille på hverandres styrker. I tillegg har de det gøy sammen, sier Rune Norgaard.

Neste kamp for Risør er borte mot Hånes fredag 20. april.

12.04.2018
Lillesand – Risør 3 – 5
Øyestad – Hånes 3 – 1

11.04.2018
Trauma – Froland 1 – 1

Tabellen 5. divisjon avd. 1

Lag S P
1 Risør 2 6
2 Øyestad 1 3
3 Imås 1 3
4 Hånes 2 3
5 Froland 1 1
6 Trauma 1 1
7 Birkenes 0 0
7 Express 2 0 0
7 Hisøy 0 0
10 Rygene 1 0
11 Lillesand 2 0
12 Randesund 2 1 0
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
spnh-profilann
atletixny