Leder for Enhet for eiendom og tekniske tjenester, Jon Frydenborg, har sagt opp sin stilling. Snart skal han i stedet nyte pensjonisttilværelsen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Frydenborg har innehatt lederstillingen i Risør kommune i sju år, og mener det nå er på tide å avslutte den aktive yrkeskarrieren.

– Jeg har fylt 69 år og begynner å bli en gammel mann, sier Frydenborg til iRisør.no, med et lurt smil.

Blir rart

Vi tok en liten prat med den kommende pensjonisten under sist bystyremøte.

– Jeg har gått og lurt en stund, men ikke gitt beskjed. Nå er beskjeden gitt og jeg har sagt opp med virkning fra 1. august. Så jeg fortsetter ut til sommeren.

69-åringen innrømmer at det blir en helt ny hverdag når sommeren er over.

– Det blir nok rart, men samtidig tenker jeg at det er lettere å slutte til sommeren når man først har ferie.

Nybygg og maskinpark

Det å være enhetsleder for eiendom og tekniske tjenester gjør at man til tider står utsatt til for hogg fra både publikum og politikere. Selv vil han tenke mest tilbake på en utbygging han er glad for å ha fått gjennomført.

– At vi har fått ferdig nybygget for tekniske tjenester og bygget om brannstasjonen. Jeg har vært igjennom det samme i to tidligere kommuner. Det har vært viktig å få bygd opp maskinpark og bygg. I Grimstad fikk jeg ikke fullført den jobben, men i Tinn fikk både maskinpark og utstyr høyere standard.

I Risør har Frydenborg jobbet kontinuerlig med å få maskinparken dit den er i dag.

– Det har vært tatt over tid, slik at man ikke har måtte bruke de store summene et enkelt år. Jobber man over tid kommer man i mål. For da jeg startet i 2011 var standarden veldig dårlig. Vi hang etter med verkstedsfasiliteter fra 60-tallet.

Blir «vaktmester»

Nå blir det opp til andre å sørge for at standarden oppretteholdes. Selv skal Jon Frydenborg sette ned tempoet, i hvert fall litt.

– Jeg har en del vaktmesteroppgaver på egne hus hvor det er litt etterslep.

Noen tidsplan på når det etterslepet skal være hentet inn, har han imidlertid ikke.

– Når du nærmer deg 70 kan du ikke legge planer for langt fram i tid, sier Frydenborg.