Eirik Dørsdal under dagens møte med Ungdomsteateret. Foto: Ola Sigmundstad.

Risør Ungdomsteater fortsetter å legge den musikalske lista høyt. Denne gangen gjelder det ikke noen offentliggjøring av neste stykke, men av en ny orkesterleder.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Ola Sigmundstad

Onsdag ble det nemlig klart at Eirik Dørsdal overtar ansvaret i «orkestergrava» i ungdomsteateret etter Nora Madelaine Aanonsen.

– Det er synd å miste en god orkesterleder som Nora. Samtidig har vi nå fått en dyktig musiker inn som kommer til å gjøre jobben på en utmerket måte, sier Sharon Gløersen.

Flott CV

Trompetist og komponist Eirik Dørsdal er fra Risør og har studert musikk ved rytmisk linje på musikkonservatoriet i Kristiansand, og på «Høgskolan for scen och musik» i Gøteborg.

Etter studiene har han spilt, turnert og gitt ut plater med forskjellige band som duoen Picidae, Augur Ensemble og FYM-trioen. Med disse og andre ensembler har han turnert både i Norge og i utlandet.

For Ungdomsteateret har det vært en spennende prosess å finne en ny orkesterleder.

– Det er alltid spennende når noen slutter, fordi vi ikke vet om det er noen som ønsker å takke ja til jobben. Eirik har vi hatt i «kikkerten» i tidligere år, og sett som en mulig kandidat. Når han takket ja, ble vi veldig glade, sier Ola Sigmundstad.

Ny energi

Sigmundstad tror Dørsdal vil bli en nyttig mann for Ungdomsteater kommende sesongen.

– Eirik er jo en svært kompetent og erfaren musiker, som kan tilføre teateret ny musikalsk energi til kommende teaterproduksjon, sier Sigmunstad.

Samtidig meldes det også om at Ungdomsteateret og Kulturskolen Øst i Agder er i gang med et nytt samarbeid.

– Det er vi svært godt fornøyd med, sier rektor Kari Norman Bernhoft ved kulturskolen.