Jorunn Bøe er kultursjef i Risør kommune.

I kveld ble det offentliggjort hvem som får kommunens stipender for 2018. Terje Vestervik er tildelt kunststipendet på 230 000 kroner, mens Johan Sigmundstad får prosjektstipendet på 40 000 kroner.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Vestervik kommer fra Songe, og har en tilknytning mot Risør blant annet ved at han har gått på Risør videregående skole.

– Han ble veldig glad og kommer nå til å flytte hit til Risør, noe som er en forutsetning for stipendet. I tillegg til 230 000 kroner får han atelier til disposisjon i Kunstparken, sier Bøe.

Også Johan Sigmundstad ble glad for beskjeden om at han var tildelt prosjektstipendet til Risør kommune.

– Jeg er veldig glad for å ha fått dette stipendet av Risør kommune. Risør har vært avgjørende for at jeg jobber med nettopp det jeg jobber med i dag. Dette gir meg inspirasjon, og mulighet til å jobbe med nye prosjekter, og ideer. Samtidig er det er det veldig stas å få dette, nettopp fordi det er så mange dyktige mennesker som har fått samme stipend tidligere år, sier Sigmundstad til iRisør.no.

Jorunn Bøe sier stipendet er ment til å gi den som får det et lite pusterom.

– Dette er ment å gi muligheten til å fordype seg i et prosjekt. Samtidig tror jeg det er viktig for de som får stipendene at vi her har sett de, sier Bøe.

Disse fikk nylig stipendene til unge talenter:

Kommunens kulturstipend til Vetle og Fredrik