– Kortreist grillmat betyr mat det er lagt ned følelser i for å få på bordet, sier Hanne-Berit Sveen, mens hun fyller opp kjøledisken med ferskvarer fra Hjembu.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det meste som legges på plass er fra gården, noe Hanne-Berit vet at kundene setter pris på.

– Her har vi storfe, svin og lam fra Hjembu. Bare fisken er hentet fra andre, forteller hun.

Viktig sesong

Smilene blir litt bredere når man merker at trykket fra både faste og nye turister øker. De første kom allerede ved påsketider, men det er nå framover etterspørselen på de lokale produktene øker.

– Lokalbefolkningen har blitt flinkere til å bruke oss. Men, det er fortsatt turistene vi merker mest til på gården, sier Harald Sveen.

Han er klar på at det er viktig for dem å ha de lokale grillmaten kundene ønsker.

– Spesielt for gårdsbutikken. Og nå som vi ikke har så mye bær som tidligere er den enda viktigere. Men, vi skal ha jordbær og bringebær i år også. Det må vi alltid ha her, men det blir ikke i samme omfang.

Glad i egne varer

Når iRisør ber Harald fortelle om hva han selv liker best å legge på grillen, blir vi litt overrasket. For som ivrig jeger har Harald tilgang til det meste av viltkjøtt.

– Jeg har vært så vant til viltkjøtt i alle år at jeg heller legger kalvekjøtt eller kanskje noe lam på grillen. Det er veldig godt.

Og man kommer aldri unna Hjembus egne grillpølser og burgere, som er populære ferskvarer i butikken. Samtidig vil de som besøker Hjembu oppleve at det er nye ting i hyllene som ikke har vært der før.

– Vi har fått økologisk eplemost og økologisk mel fra Holli mølle. Så vi har også varer utenfra, sier Hanne-Berit Sveen.

Hanne-Berit Sveen liker godt at tiden for å fylle disken med kortreist grillmat endelig er her.
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny
spnh-profilann