Den utvidede satsingen hos Det Lille Hotel begynner å gi resultater. Halvannen måned etter at man åpnet opp «Konsulatet», er denne boligen allerede den mest populære.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For Oddvar Halvorsen var det viktig med kommunens godkjenning om at man fikk lov å ta inn bygget rett overfor baptiskirken som en del av hotellet.

– Det var helt avgjørende for at vi skulle gå videre med dette. Nå satser vi skikkelig i tre år. Vi var ved et veiskille og vurderte om vi skulle legge ned. Med ja fra kommunen var Kari og jeg enige om at vi i stedet virkelige skulle satse, sier Halvorsen til iRisør.no.

Vil gjøre en jobb

Helt vesentlig er det også at Det Lille Hotel nå er en del av De Historiske Hoteller. Halvorsen synes sånn sett det siste tilskuddet innen overnatting passer godt inn.

– Bo som en risørborger og bo som en konsul. Det er jo et privat hjem som er gjort om, og som er bevart hele veien. Barbro var veldig opptatt av nettopp det, og her føler jeg vi hedrer henne.

Håpet nå er at man kan få vist gjennom driften hva som ligger av muligheter i det spesielle hotellet.

– Jeg kan ikke påstå at vi har tjent mange penger på dette til nå. Og jeg kunne i stedet ha brukt tiden på å være i Karibien. Men, vi ønsker å gjøre en jobb for Risør. Om vi får det opp kan det jo også vare at noen er interessert i å overta. For vi har som mål å gjøre både Det Lille Hotel og Risør mer kjent, sier Halvorsen.

Det er en konsul verdig å tilbringe tid på uteplassen ved «Konsulatet».

Gode tilbakemeldinger

De første tilbakemeldingen fra overnattingsgjestene i «Konsulatet» har da også vært gode.

– Folk sier det er unikt. Og det er det også. Da vi hadde Morgan-treff her fikk vi veldig gode tilbakemeldinger. Og det med bilklubber er noe jeg tror vi kan gjøre det stort på, avslutter Oddvar Halvorsen.

Alle soverommene i «Konsulatet» er pusset opp.