Kurt Inge Dale var blant de uheldige som gikk i bakken under en massevelt i sykkelrittet Herefoss rundt søndag. Tross brekt kragebein og skader i arm, skulder og rygg, synes han at han har hatt griseflaks.

Tekst. Tore Myrberg  Foto: Privat

Status etter veltet var for Kurt Inge sin del var mange skader, men verst var frykten i timene etter veltet.

– Jeg har aldri vært så redd noen gang. Følelsen var borte i venstre fot og venstre arm i flere timer. Derfor tenker jeg at jeg har hatt griseflaks med at det har gått så bra som det har gjort, sier Dale til iRisør.no.

Kurt Inge Dale tok en selfie rett før sykkelrittet søndag. Det er stor forskjell på før og etter velten.

Prøvde hoppe unna

Det skulle egentlig vært en hyggelig opplevelse. Herefoss rundt hadde 40-årsjubileum, og Kurt Inge Dale hadde startnummer 152, et tall som er like mange kilometer som selve rittet.

– For min del varte ikke rittet mer en rundt en mil. Vi kom vel kjørende i rundt 50 kilometer i timen da syklistene foran meg gikk i bakken. Jeg prøvde å hoppe over en som lå i veibanen, men gikk selv i bakken så det sang. Lyden av folk som gikk i bakken var grusom.

Siden da har det vært mye smerter, men også en god opplevelse av hvordan helsevesenet fungerer på sitt beste.

– Oppfølgingen har vært helt fantastisk. Alle fra medsyklister, ambulansefolk og mottak, til sykepleiere, leger og de andre som jobber rundt meg har vært helt suverene.

Snart hjem

Når det gjelder smertene, så blir de overskygget av hodepinen. Samtidig klarer ikke smertene å ta fra Kurt Inge Dale gleden over at marginene var på hans side når først uhellet var ute.

– Det har nettopp vært legevisitt, og de sier at bruddet jeg har i ryggen vil gro av seg selv. Det er heller ikke aktuelt med noen operasjon. I stedet har jeg fått streng beskjed om å ta det med ro, og at jeg ikke får lov til å svømme, løpe eller sykle. Nå tok jeg nettopp mine første skritt, så jeg håper jeg blir skrevet ut i dag eller i morgen, sier Kurt Inge.

Samtidig erkjenner han at hele sesongen nå antageligvis går fløyten.

– Jeg får lov til å gå rolige turer nå de første seks ukene, så må vi se etter det. Det er stor sannsynlighet for at sesongen røyk, men det betyr ingen ting i det hele.

Litt skremt

Det å gi seg med triatlon har han ingen planer om, så fremt det ikke er medisinske grunner som ligger til grunn.

– Jeg må nok begynne på bunn igjen med å trene meg opp, og jeg kommer til å være mer forsiktig når det gjelder syklingen. Men, gi meg har jeg ingen planer om, avslutter Kurt Inge Dale.