Når fredsparken skal pyntes til 17. mai er det i år som flere år tidligere hagelaget og VIRK som står for det. Med stor iver går de på med spader og river. Sjekk også bildeserien fra tirsdagens innsats.

Tekst og foto: Arvid Lunden

For noen år tilbake tok hagelaget initiativet til dugnad for fredsparken, og det ville også VIRK være med på. De slo sammen en gjeng og startet, og nå har det blitt en tradisjon både vår og høst.

– Hvem som først hadde ideen vet jeg ikke. Men, det vi så var at parken trengte noen flinke hender, for den var forfalt og lite pen. Så vi pratet med Helga Arntzen i Aktive Fredsreiser og fant ut hvordan vi skulle gjøre det. Vi fikk med oss VIRK så da var vi i gang, forteller Else Marie Langseth.

Flere nasjonaliteter

Det trengs mange mennesker for å pynte en park til 17. maifeiringen, så hagelaget og VIRK har fått med seg mange.

– Vi er mellom 25 og 30 stykker her idag fra mange land. Vi har folk fra Eritrea, Syria, Irak, Etiopia, Palestina og Afghanistan. De gjør en kjempe jobb alle sammen, sier lærer fra voksenopplæringen Hanne Trine Ellefsen.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
spnh-profilann
atletixny
elektro