Hvert år velger kommunen ut to som skal styre 17. maikomiteen. I år falt valget på Signe Leonore Lindstøl som ble leder av komiteen. Hun har også vært med tidligere.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Signe elsker 17. mai og har gjort det alltid. Så hun var veldig glad når hun fikk telefonen fra kommunen og spørsmålet om hun kunne tenke seg å være leder for 17. maikomiteen

– Svaret mitt var jo selvfølgelig ja. Jeg hadde jo vært med på dette tidligere så jeg viste hva jeg gikk til. Jeg var med i 1995, og i fjor var jeg med som nestleder, forteller Signe Leonore Lindstøl.

Mange må med

Det må mange med for å skape en 17. maikomité, og dette er noe av det Signe har jobbet med i det siste.

– Alle må jo kontaktes, både foreninger og privat personer. Noen sier ja på flekken, andre er det vanskeligere å få med, sier Signe

FAU og elevrådet er også med

– Ståle Sjaavaag fra FAU og Ketil Torvaldsen som er elevrådsleder på Risør ungdomskole, VIRK og menighetsrådet stiller også opp, forteller Signe

Fra tidlig morgen til sene kvelden

17. mai i Risør er ikke bare barnetog, pølser, is og brus. Det er så mye, mye mer.

– Dagen starter selvfølgelig med morgentoget klokken 07.00 ved Risørhuset med salutt og ja vi elsker, forteller Signe.

Når morgentoget bremser opp og stopper er det ved Kastellet, med fanfare og sang.

– Ved Kastellet blir det flaggheising ved speiderne, som også vil stå æresvakt på Solsiden. Så synges Risørsangen hvor Line Granjord Paulsen er forsanger. Hun vil også være forsanger på fedrelandssalmen på Solsiden og kongesangen på torvet klokken 16.30.

Talene

Det blir jo selvfølgelig også taler.

– Ord for dagen på Kastellet står Erle Ingvaldsen og Thea Astrid Nydal for. Tale og kransenedleggelse på Solsiden er det Einar Werner Frøyna som gjør. Tomine Solodden Øren vil holde en appell før barnetoget, som starter klokken 10.15 . Også vil ordføreren gi en hilsen etter borgertoget som går 16.00. Etter ordføreren vil Unni Olimb Norman holde tale, forteller Signe.

Mat og drikke blir det selvfølgelig til store og små

– På Fredshuset vil de servere smørbrød, suppe, bløtkake og vafler klokken 09-16. Baptistkirken vil ha Kaffe, kake, brus, pølser og burmesisk mat mellom 11 og 14.

Gudsteneste

17. mai-gudstjeneste i Risør kirke er en kort gudstjeneste for hele familien og alle generasjoner. Den holdes av Sogneprest Inger Øybekk.

– 17 mai gudstjeneste gleder jeg meg veldig til. Den er kjempefin, sier Signe.

Avsluttningen

– I i år har Frelsesarmeens bedt inn til fest i sine lokaler som en avslutning på 17. maifeiringen. Jeg tror dette kan bli en fin dag, men det blir hardt med så mange timer. Likevel gleder jeg meg, avslutter  Signe Leonore Lindstøl.

 

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny
spnh-profilann