Det er ikke tilfeldig om du har hørt sang i Risør i går og i dag. For Tik Un Tã fra Latvia er på besøk, og skal synge på Risør Hotel og Sandnes bedehus.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det hele har kommet i stand som følge av at vårt lokale kor «Bare for gøy» var på besøk i Latvia i fjor. Nå er rollene snudd, og Risør er vertskap for Tik Un Tã.

– De kom hit allerede onsdag, og i går var de både på guidet tur med Ronald Ramberg i Urheia og hadde rekepillekonkurranse på Fiskemottaket. I dag ble det båttur til Lyngør, forteller Edgars Podins, som selv kommer fra Lativa.

To konserter

I løpet av oppholdet står det to konserter på programmet. Den første er i Risør Jazzklubb på Risør hotel allerede i kveld, mens den andre er sammen med «Bare for gøy» på Sandnes bedehus i morgen ettermiddag.

– Vi er nok litt nervøse for konsertene. I går hadde vi en øvelse på hotellet, og det er mye oppmerksomhet rundt at vi skal synge, sier Aija Bartuševica.

For mange av korets medlemmer er dette første gang de er i Norge, men ikke for Bartuševica.

– Jeg var i Norge for 12 år siden, men lengre nord. Risør er et spesielt sted å komme til, for det er som å være på ferie. Det merket vi da vi gikk tur i går, og følte at vi fikk en egen ro slik at vi gikk stadig saktere, sier hun.

Godt tatt i mot

Bartuševica synes det er en god opplevelse å besøke den hvite by.

– Jeg er veldig interessert i historie, så det var morsomt å få se festningsanlegget tyskeren bygget i Urheia. Også er alle så vennlig mot oss, slik som den familien vi bor hos mens vi er her.

Nå blir det spennende å se hvor god besøk det blir på de to konsertene koret bidrar til denne weekenden.

– De får uansett en flott opplevelse, så jeg må få takke Risør Hotel, Jazzklubben og Bare for gøy for alt de har bidratt med, avslutter Edgars Podins.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny
spnh-profilann