Med en uke igjen til Gjerstad LIVE, håper primus motor Rune Hagestrand på at mange fra Risør tar turen opp for å ha det gøy før turistene invaderer landsdelen.

Tekst: Tore Myrberg / Pressemelding

Det rigges til fest neste helg, og Hagestrand synes risørfolk fortjener en spesiell opplevelse før sommerturistene kommer.

– Risørfolk er spesielt velkomne til oss for en «pust i bakken» før det meste av fokuset i byen går på å betjene sommerturister, sier Hagestrand til iRisør.no.

Viktig å støtte hverandre

Han er glad for alle som bidrar til å gjøre en slik minifestival mulig, og håper både risør- og gjerstadfolk støtter opp rundt de mange positive arrangementene som er i de to kommunene.

– Våre ulike festivaler utfyller hverandre og det ville være hyggelig og nyttig for begge parter om både Gjerstad og Risørs befolkning i større grad støtter opp om hverandres kulturarrangementer, sier Hagestrand.

Han har for øvrig sendt oss denne pressemeldingen om arrangementet:

Gjerstad LIVE arrangeres på Brokelandsheia helgen 15. og 16. juni. Denne gang med Postgirobygget og Gunslingers som headlinere. I tillegg får vi besøk av følgende band: Tonehjulsværket (Sannidal) – Quebabeluba (Kragerø) – Slow City Band (Tvedestrand, Risør og Gjerstad) – Reeperbahn Cowboys (Oslo)

Vi forsøker med festivalen å lage et fast årlig kulturinnslag på Brokelandsheia i tiden før sommerturistene «erobrer» vår landsdel.

Profesjonelt opplegg
Kvaliteten på arrangementet er førsteprioritet, med høye krav til leverandører av lys, lyd og sceneutstyr. I tillegg vil et profesjonelt filmcrew formidle konserten via en storskjerm ved scenen slik at alle skal få en best mulig konsertopplevelse selv om de befinner seg et stykke unna scenen. Spesielt har Postgirobygget høye krav til sine konserter og lignende scenerigg som det de kommer med har Gjerstad aldri sett tidligere.

Klare for all slags vær
Etter en lang og tørr forsommer har vi tatt høyde for at det kan komme noen regndråper, ved å sette opp et hele 600m2 stort festivaltelt. Her skal alle kunne nyte de to sommerkveldene på en god måte uansett. Siden sceneområdet er på asfalt blir det uansett ikke «støvelføre» hos oss.

«Allsang på grensen»?

Publikumsfavorittene Postgirobygget er for første gang i Gjerstad, og det blir den eneste konserten de holder i distriktet vårt i sommer.  Med bl.a. kjente sommerhits som «En sommerdag» og «Idyll» kan det fort bli «allsang på grensen» mellom Telemark og Aust-Agder denne helgen. Samtidig har spesielt Tonehjulsværket fått en imponerende fanskare i distriktet med sine lokale tekster.

Dørene åpner hver kveld kl. 19.00, og konsertene begynner kl. 20.00, kl. 22.00 og kl. 24.00. Det er også lagt opp til camp for bobiler, campingvogner etc. Mer info om artister og festivalen for øvrig finnes på gjerstadlive.no

Satser på en snuoperasjon i år
Gjerstad LIVE ble for første gang arrangert i fjor, og selv om det resulterte i et solid underskudd, tar vi sats på nytt, enda større enn i fjor. Årets artister er valgt for å tekkes et bredt publikum i alle aldre med forskjellig musikksmak. Her er det garantert noe for alle!  Sammen med Heimat på Brokelandsheia har vi også som mål å levere landets beste festivalmat, da vi tror at kvalitet i alle ledd gjør at festivalen i større grad har livets rett.

Lokale bedrifter er viktige bidragsytere
En rekke lokale bedrifter, samt Gjerstad kommune og Aust-Agder fylkeskommune bidrar med støtte til årets Gjerstad LIVE. Flere av dem har valgt å legge sine sommeravslutninger for ansatte til festivalen, og det er fortsatt muligheter for andre å gjøre det samme, det er bare å ta kontakt.

Våre ca. 80 frivillige vil sammen med våre artister gjøre sitt beste for at publikum skal få en skikkelig fin konsertopplevelse og vi håper så mange som mulig fra nabokommunene vil komme på besøk!

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro