Risør kammermusikkfest har solgt 40 prosent flere billetter til årets festival enn ved tilsvarende tidspunkt i fjor. Det får festivalsjef Eirik Raude til å smile bredt.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med to og en halv uke igjen til kammermusikkfesten starter, sitter Raude med en god følelse.

– Vi føler det går bra, og selger mye forhåndsbilletter i forhold til andre festivaler. Men, flesteparten av billettene selges fra nå av, sier festivalsjefen til iRisør.no.

Konsept som fungerer

Fire av konsertene er så langt utsolgt, mens det for enkelte av de andre konsertene nok lønner seg å bestille billetter nå.

– Det er nok fire til som kommer til å være utsolgt før festivalen starter. Resten vil man trolig få kjøpt billetter til også under festivalen.

Raude mener konseptet med å gjøre festivalen mer lokalt tilknyttet har fungert godt.

– Det nye konseptet vi har startet med konsertene på Hødnebøbygget har jeg stor tro på. Folk har forstått konseptet, og vi opplever i år at det selges flere billetter lokalt og til et yngre publikum.

Her i toppetasjen hos Risør Næringshage blir det festivalkontor fra 21. juni.

Eiriks favoritt

Sånn sett kan man dele konsertene litt inn i to, hvor halvparten følger tradisjonen med framføringer i Risør kirke, mens resten har et annet format. Dette inkluderer konsertene i Hødnebøbygget, «hjemme hos»-konsertene og festlørdagen på Stangholmen.

– Jeg har stor tro på at vi skal klare å balansere begge deler.

Når det gjelder årets program, ber vi festivalsjef Eirik Raude trekke fram det han tror kan bli årets høydepunkt. Og svaret kommer raskt.

– Konserten med Det Norske Jentekor onsdag kommer til å bli magisk. De skal framføre et eget verk skrevet av Marcus Paus med tekster fra Anne Franks dagbok.

Samarbeid med Fredshuset

Det er flere grunner til at Raude tror dette blir et høydepunkt under kammermusikkfesten.

– Jentene er på cirka samme alder som Anne Frank da hun skrev dagboken, og det blir noe helt spesielt og nært når de synger.

I tillegg blir det et omfattende opplegg rundt selve tematikken.

– Vi er veldig fornøyde med å ha et samarbeid med Fredshuset om dette. De står for en kinovisning av Anne Frank-filmen før konserten. I tillegg har alle sjetteklassingene ved Risør barneskole laget et kunstverk inspirert av Anne Franks dagbok. Disse stilles ut i Kunstparken. Så det hele har blitt et kjempeflott samarbeidprosjekt mellom Ola Steen, Risør barneskole, Fredshuset og Risør Kammermusikkfest.

Kommer uka før

Selv om det er to og en halv uke til åpningskonserten, er det bare halvannen uke til festivalstaben inntar Risør. I år som i fjor har de fått seg kortreiste kontorplasser rett over veien for Risør kirke.

– Vi flytter inn torsdag 21. juni, og skal holde til i fjerdeetasje i næringshagen. Den torsdagen kommer det en rekke mennesker fra forskjellige miljøer, og det skal jobbes døgnet rundt fram til festivalstart.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
spnh-profilann
atletixny