Grått med varmt var en perfekt kombinasjon som gjorde at mange la turen til båtbyggeriene på Moen under «Kystens Dag». Vi var det med kamera.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med et allsidig program som inneholdt alt fra foredrag til sjørøvere, og der i blant ispedd både dans og en brummende semidieselmotor, var det noe for en hver smak. Ikke rart arrangørene smilte bredere og bredere etter hvert som folk strømmet til.

– Det har vært veldig bra med folk gjennom hele dagen, og vi har måtte hente mer is og brus flere ganger, forteller Torhild Gregersen fornøyd.

Sjekk vår store bildeserier fra søndagen på Moen:

Godt spredd

Danseshowet var kanskje den enkelthendelsen som trakk mest folk, men også de andre showene var godt besøkt.

– I tillegg var det populært med omvisningen vi hadde inne i bua med gamle «Søgne». Og det er gøy å se at det er en del risørfolk her i tillegg til turister og andre. Det er også gøy å se at folk tar seg tid til å sette seg ned for å prate.

Hun benytter anledningen til å takke alle de som er med å bidrar til «Kystens Dag» på Moen.

– I år er det ekstra mange som har stilt opp, og det er jo de samme dugnadsfolka fra år til år. Det gjør at alle vet hva de skal gjøre, sier Gregersen.

Jannecke sto for åpningen

Årets «Kystens Dag» ble åpnet av Jannecke Ebbesen. Hun representerte Bratteklev Skipsverft i Arendal, som for en uke siden hadde sin offisielle åpning. Ebbesen understrekte i sin åpningstale den hjelpen de hadde fått av blant annet Ole-Jacob Broch.

– For oss har det vært godt å ha Ole-Jacob å ta kontakt med. Disse stedene representerer noe ekte, unikt, autentisk. Det er hva som appellerer, og som jeg føler har en særlig verdi også for de kommende generasjoner, sier Ebbesen.

Hun håper et arrangement som «Kystenes Dag» kan være med å få denne type unike bygninger, hvor man kombinerer drift og kulturarv mer på dagsorden.

– Vi har kanskje ikke vært så flinke til å fronte skipsverftene, men om vi klarer å stå sammen kan vi få til noe.

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny
spnh-profilann