I dette leserinnlegget stiller FAU-leder Vanja Egeland spørsmål ved om politiet i Risør har oversikt på narkotikaproblemene i byen.

Har politiet i Risør mistet kontrollen over hva som skjer?

Jeg må si jeg synes det er fantastisk å høre fra politikontakten i Risør og Gjerstad at Risør IKKE har ett problem når det gjelder narkotika. At det faktisk kun er noen få enkeltindivider som er brukere!!

Dette må jo bety at de tidligere betjentene i Risør Politiet har gjort en eksepsjonelt god jobb!! Dette må være helt unikt i Norge, ja kanskje på verdensbasis!! Dessverre er dette ett eksempel på en fantasiby som IKKE finnes!! Vel var de dyktige, men å kalle de superhelter med overnaturlige evner er å dra det litt langt!

Foreldre og ungdom har hatt stor tillit til politiet i Risør gjennom mange år ( så lenge jeg kan huske).  Bjørn Kolmannskog og flere betjenter enn han har tatt folk på alvor. Og de har vist dette gjennom handling.
De har hjulpet flere enn en som har vært på skråplanet opp igjen.
De har tatt tips fra publikum på alvor!!
De har reist hjem til ungdom for å prate.
Rykter går i en liten kommune, og det har vært mange hyggelige sanne rykter.
Slike rykter skaper trygghet og tillit blant folk. Det har selvfølgelig vært negative rykter også.

Men, ett politi som stopper opp og prater med folk, med barn/ungdom, ja de skaper trygghet og tillit.

Men, hva har skjedd??
Noe er blitt riv ruskende galt!!
Å påstå i Risør Bystyre og til Fau v/Risør ungdomskole at Risør IKKE har ett narkotikaproblem får desverre mange til å riste oppgitt og frustrert på hodet!!

Når tips fra publikum blir kalt for lause rykter, t.o.m i bestemt gruppe. Hvorfor? Jo fordi politiet ikke får oppgitt navn. Men også når navn oppgis gjøres det ingenting! Skaper dette tillit? Nei! Det skaper en situasjon hvor folk ikke gidder å ta kontakt med politiet.

Nå behøver man ikke være rakettforsker for å se hva som skjer i Risør sentrum og utenfor sentrum. Aktiviteten er der. Det kan man se med det blotte øyet. Dette har kommet fra flere hold! Og hvis ikke Politikontakten i Risør og Gjerstad tar dette innover seg så vil jeg si det er en meget naiv holdning!

Hvordan skal man kunne klare å drive med godt forebyggende arbeid blant barn og ungdom da? Noe vi har hatt i Risør i 30 år!

Når nå politikontakten i Risør og Gjerstad har tatt over den jobben så skyves den med mest kunnskap og den med størst tillit laaangt ut på sidelinja. Man skulle nesten tro det var snakk om konkurranse!! Vi foreldre skjønner ingenting, ei heller ungdommen.
Vi hadde trodd at dette skulle være ett godt samarbeid med den nye politikontakten for Risør og Gjerstad og Bjørn Kolmannskog v/NNPF slik at den nye politikontakten for Risør og Gjerstad stod sterkere med tanke på å få tillit, kunnskap og kjennskap til ungdom og foreldre.  Men der tok vi gruelig feil!

Mange ble rystet da lensmannen i Risør sa at de trengte ikke det samarbeidet.
Dette har gått ut over det forebyggende som har blitt gitt ungdom og foreldre tidligere.
Sånn kan vi IKKE ha det!!

Tillit må man jobbe for å få, det er ikke noe som kommer automatisk!!!

Mvh
Vanja Egeland
FAU-leder

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro
spnh-profilann