Per Emanuelsen

Her er denne ukens refleksjon fra Per Emanuelsen, som for øvrig blir å finne på morgensamlinger i flere lokale kirker denne uken.

Alle gode ting er 7 

Ukas 7 dager byr på ulike muligheter. Mange har sin favoritt dag. Dagene, datoene og årstidene har sine minner. Og samtidig utfordrer hver ny dag oss til godhet, omsorg, raushet, respekt, overbærenhet, tålmodighet og medvandring. (7 utfordringer)

Når jeg tirsdag 12 juni starter min 7 dagers avspasering gjennom Aust-Nedenes prosti så er det både med glede, spenning og takknemlighet. 

Glede over alle flotte mennesker som bor i disse 5 kommuner helt aust i Aust-Agder. Her er også mye å glede seg over når man ser seg rundt på den vakre naturen, både kystlandskapet og skog-, gress- og blomsterkledde lier, fjell og jorder. Og akkurat nå er naturen på sitt aller vakreste. Det er også mye å glede seg over når man ser på alt som gjøres av frivillig arbeid i nestekjærlighetens tjeneste rundt i kommunene. Det er mange som bryr seg, stiller opp, og er med på å gjøre en forskjell.

Det er også knyttet spenning til en slik 7 dagers diakonalgang. Har noen lyst til å være med å gå? Det er bare å bli med. Vil noen stikke innom på morgensamling i Holt, Dypvåg, Frydendal eller Søndeled kirke på morgensamlinger henholdsvis tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag? Eller i Tårnhuset på Færsnes Gjestegård søndag eller Åmli menighetssenter mandag.  Litt spennende er det jo også med været når man skal ut å gå.

Det er først og fremst takknemlighet jeg kjenner på før avgang. Takknemlighet over å ha fått være prostidiakon i Aust Nedenes i 4 ½ år.  Takknemlighet for å ha noen å vandre sammen med over kortere eller lengre livsetapper. Takknemlighet for at det finnes gode tanker og gode kilder. De må jeg finne hver dag.

Det å være en god medvandrer er ikke bare et 7 dagers prosjekt, men en livsutfordering.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
spnh-profilann
atletixny
elektro