Moland gård .

På Moland gård er historien lang og er datert helt ned til jernalderen. Kommende lørdag vil eierne av gården gjerne fortelle oss historien.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Med bygninger datert helt tilbake til 1600 – 1700-tallet, og gamle gravhauger fra enda lenger tilbake i tid, er historiene mange og lange.

– Her er ett eldhus  på gården som er bygd tidlig på 1600 tallet. I den er det mye historie. Vi har også noen gravhauger som er datert helt til bake til år 400, forteller Harald Eldsåshagen.

Konsert i andedammen

Det er ikke bare historie på en sånn dag. Det er også musikk på programmet

– Vi har sett opp en scene uti andedammen og der vil det spilles visesang. Vi får høre Louis Jacoby, en kjent trubadur som blant annet har blitt tildelt Prøysenprisen og Herman Wildenveys poesipris. Så kommer Kristian Kaupang som spiller visepop på norsk, sier Harald Eldsåshagen.

Noe for barna blir det også.

– Det blir jo selvfølgelig mye leker for barna innimellom all historien og musikken, forteller Eldsåshagen.

Familie dag

Dette blir en kjempedag med mye moro, musikk og historiefortelling.

– Vi vil sette ut griller så alle kan grille og kose seg på gården. Bare været blir bra så tror jeg dette blir like gøy som i fjor.

Eldsåshagen ønsker derfor at mange legger lørdagen til gården.

– Jeg ønsker historieinteresserte, de som bare vil høre musikk og selvfølgelig barnefamilier hjertelig velkommen til vår kultur og familiedag på Moland Gård, avslutter Harald Eldsåshagen.

Link til facebook siden til Moland Gård. Her kan du få mer informasjon om dagen, og bilder og film fra fjorårets kultur og familiedag.

Noen bilder tatt på Moland gård

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
spnh-profilann
elektro
atletixny