Det ble en intens dag for alle kursdeltakerne som på Risør rådhus torsdag lærte mer om hvordan de skal få ting gjort på en effektiv måte.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Foran en fulltegnet forsamling står Morten P. Røvik og lærer bort de smarte triksene som gir bedre kontroll i hverdagen. 24 par øyne og ører følger konsentrert med, og suger til seg kunnskap. Dette til tross for at de som sitter i salen vel er å regne med blant de som er effektive i jobben fra før.

– De fleste jeg kurser er folk som allerede får ting gjort. Det jeg gjør er å raffinere ting de kan sånn at de blir mer effektive, sier Røvik til iRisør.no.

Folkesykdom

Metoden han lærer bort heter «Getting Things Done», og Røvik mener behovet for å lære seg å bli mer effektive er stort.

– Stress og mange på kontroll er den nye folkesykdommen. Folk kjenner på behovet for å få kontroll i hverdagen. For uten denne kontrollen senker man livskvaliteten.

Da er det kanskje et lite paradoks å se hvem det er som deltar på et kurs som dette.

– De som trenger kurset minst er de som tiltrekkes mest. Men, en viss form for struktur hjelper mange med å få ting gjort. Og når du går herfra, har du lært noe som kan senke stressnivået ditt, sier Morten P. Røvik.

– Kan alltid bli bedre

IMS Group stilte med en stor andel av deltakerne på dette første kurset i «GTD» i Risør. Administrerende direktør Roy Langseth synes det er et viktig tema for bedriften.

– Vi er med fordi vi tror du alltid kan bli bedre. De som er med her fra IMS er kontorfolk. Mange blir nedlesset av ting de kan gjøre. Her lærer alle å bli flinkere til å finne de viktige oppgavene og få de gjort, sier Langseth.

Han er godt fornøyd med at man får ned en kapasitet som Røvik til å holde kurs i Risør.

– Morten regnes som Norges beste på dette temaet, så vi er veldig glad for å få ham hit.

IMS Group stilte med mange deltakere på torsdagens kurs. Adm. dir. Roy Langseth sitter i midten på dette bildet.

Godt samarbeid

Det er Anna Stina Næss gjennom sitt firma Kultnaess Konsulent som har stått bak torsdagens kurs på Risør rådhus. Hun har samarbeidet tett både med Røvik og med Sørlandsporten Næringshage og Sørlandsporten Teknologinettverk. IMS Group er blant aktørene i STN.

– Det å trekke ressursene hit til regionen er måten vi jobber i Sørlandsporten Teknologinettverk. Noen ting handler om utfordringer som gjelder flere bedrifter, og da har STN klart å dra i gang en god del ting som dette.

Også Morten P. Røvik er godt fornøyd med hva man har fått til.

– Anna Stina har gjort en fabelaktig jobb både med markedsføringen og arrangementet. Hun praktiserer jo denne metoden selv, slik at hun ser gevinsten, sier Røvik.

Påmeldingen i gang

Næss er glad for at hun fikk fylt opp det første kurset med Røvik og «Getting Things Done» i Risør.

– Det er kjempegøy å være i gang. Denne metoden har vært viktig for meg, så at andre får ta den i den er en stor glede, sier hun.

Neste kurs skal holdes i oktober, og interessen for å delta er stor.

– Folk har allerede begynt å melde seg på. Det synes jeg er gøy, sier Næss.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny