12,5-eren C102 Skårungen, med Frode Halvorsen ved roret, vant da Asbjørn Østerholts minneseilas ble avholdt lørdag.

Tekst og foto: Line Granjord Paulsen

Seilasen er ikke ny på terminlisten, men har i 2018 byttet navn til Asbjørn Østerholts Minneseilas fra Kranfjorden Open etter initiativtaker Christian Axelsens ønske. 10 båter stilte til start.  Seilasen er en hyllest til det Asbjørn stod for og trodde på.

– Bakgrunnen for Kranfjorden Open var et ønske om å trene på seiling på olympisk bane på Østerfjorden. Men, nå etter Asbjørns så altfor tidlige bortgang, i 2017, synes jeg det var på tide å endre navnet og seilingsløpet, sier Christian Axelsen til iRisør.no før seilasens start.

Tone Andreassen og Christian Axelsen under premieutdelingen.

Inn «Risørhalsen»

Asbjørn Østerholdt var en mann som var der for alle seilerne, nye som gamle. Han har en virkelig stor del i at klassen er så stor som den er. Han, og selvfølgelig Petter Halvorsen med flere. Og Asbjørn var nevenyttig. Han var en velvillig hjelper og pådriver. Han hjalp meg med å bytte dørken på min båt, forteller Axelsen.

– Asbjørn ville at man skulle bruke skjærgården og derfor har vi endret seilløpet. Vi skal nå ha dette som et slags skjæra rundt, men vi må selvfølgelig inn «Risørhalsen», forbi Asbjørns familiehytte, det er det ingen vei utenom sier Axelsen videre.

Det ble en frisk seilas for de 10 båtene som stilte til start. Det skulle seiles minst 1,5 time. Løpet ble i 2017 – «Bjørneskjær», gjennom «Skallet», inn «Risørhalsen» og så ned til merket i «Skjellvika», opp til «Bjørneskjær» igjen, så «Terneskjær» og i mål.

Familien til Asbjørn Østerholt stilte opp for å hedre ham.

Familien stilte

iRisørs utsendte fikk forståelsen av at det hadde vært utfordrende å seile inn «Risørhalsen» da det til tider ble trangt og litt lite vind. Feltet fikk dermed en god spredning.

– Det er egentlig ikke ønskelig. Det er så mange gode seilere så det er synd at trange sund skal være med på å dele feltet. Men, slik er seilingen. Det ble alt i alt en god seilas. Det hyggeligste er at nesten alle av Asbjørns barn og stebarn stilte til start i seilasen, sier Seilforeningens leder Kåre Karlsen.

Kristin og Ingrid (sammen med Alexander) i en båt, og Linnea og Mari (sammen med Fredrik) i en annen, dessverre ikke noe gode passeringer for disse to, men her var deltakelsen viktigst.

Premieutdelingen ble foretatt på 12,5 brygga rett etter målgang av Christian Axelsen og Tone Andreassen, kona til Asbjørn.  Vinnerne ble Frode Halvorsen og Hanne Kraft-Johannessen, foran Werner Pedersen og Ståle Sjåvåg, på tredje plass kom Richard Voss og Kjell Christiansen.

Her får Frode Halvorsen «pokalen» av Tone Andreassen.

Hele resultatlisten:

C102 Frode Halvorsen og Hanne Kraft-Johanssen

C111 Werner Pedersen og Ståle Sjaavaag

C24 Richard Voss og Kjell Christiansen

C40 Roy Johannessen og Tom Erik Bråtane

C47 Kåre Karlsen og Vegard Pedersen

C126 Lars Jakob Larsen og Cato Amundsen

C114 Christian Axelsen og Christian Lundberg

C121 Kamilla Solheim, Knut Erik Svendsen og Torbjørn Lundberg

C37 Mari Dørsdal, Linnea Østerholt og Fredrik Øren

C88 Alexander Willeke, Ingrid Østerholt og Kristin Østerholt

 

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro