Kammermusikkfesten med talentprogram for blåsere

Tine Thing Helseth. Foto: Liv Øvland

Trompetisten Tine Ting Helseth skal sammen med Risørkammermusikkfest lage et helårlig talentprogram for de største talentene på blåseinstrumenter.

Tekst: Pressemelding  Foto: Liv Øvland

De første deltakerne starter allerede under årets kammermusikkfest.

– I Norge, og i resten av verden, finnes det en rekke satsningsprogram for unge strykere. Det er nå behov for en tilsvarende satsning på unge blåsere, sier kunstnerisk leder for kurset, Tine Thing Helseth.

Kurset skal være eksklusivt for de aller beste, der deltagerne får undervisning fra det internasjonale toppsjiktet av blåsesolister. Hvert år vil hun invitere to til tre lærere fra det internasjonale toppsjiktet til å undervise talentene sammen med seg.  Lærerne vil representere forskjellige blåseinstrumentgrupper, men kurset vil være åpent for alle blåsere. Studentene skal spille kammermusikk sammen med kursets lærere, og arbeidet skal lede frem til konserter under Risørkammermusikkfest som går av stabelen 26. juni til 1. juli.

Det er lagt opp til maksimalt ti kursplasser per år, der aldersgruppen på studentene vil være fra 16–28 år. Det første året vil lærerne være Tine Thing Helseth (trompet), Amy Dickson (saxofon), og Radovan Vlatkovic (horn). Årets studenter er Imogen Hancock (25 år fra Storbritannia) og Monika Holst-Olsen (21 år fra Norge) på trompet, August Schieldrop (19 år fra Norge) på tuba, kjent fra Virtuos på NRK, Manu Brazo (25 år fra Spania) og Amy Green (28 år fra Storbritannia) på saxofon.

Kurset støttes av Fure-Stiftelsen.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro