RS Inge Steensland. Foto: Redningsselskapet

Alle om bord slapp fra det med skrekken da en speedbåt kjørte på en stolpe i Oksefjorden i Tvedestrand litt før midnatt lørdag.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Redningsselskapet

Politiet fikk melding om ulykken klokken 23.38 og orienterte også Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS). HRS skriver på Twitter at vitner skal ha sett en som er kantret og motor avslått.

00.10 melder HRS at situasjonen er avklart med at politibåt og luftambulanse er på stedet. Et vitne skal ha sett tre personer bli hentet og fraktet fra ulykkesstedet, mens båten ble liggende igjen.

Søndag morgen skal politiet i følge Fedrelandsvennen ha fått kontakt med to av de som var om bord, men ikke med båtføreren.

Politibåtene ute

Også i natt har alle tre politibåtene vært ute og sjekket forholdene, men det ble ingen tur til Risør denne gangen. Samtidig må det sies at de finner litt for mye å rette på der de ferdes, og at for mange ikke respekterer forbudet mot å kjøre båt i påvirket tilstand.

Her er politiets rapport på Twitter:

i Arendal har kontrollert 29 båtførere. 3 anmeldelser for kjøring i påvirket tilstand. Det ble gitt et forenklet forelegg for fartsovertredelse og et for flytemidler.

i Kristiansand har kontrollert 21 båtførere. 2 anmeldelser for kjøring i påvirket tilstand, det ble gitt et forenklet forelegg for manglende lanterneføring. I tillegg ble en båtfører anmeldt for fartsovertredelse.

i Mandal har kontrollert 28 båtførere, en båtfører anmeldes for kjøring i påvirket tilstand. Det ble utferdiget 4 forenklede forelegg, 3 for manglende lanterneføring og et for flytemidler.

Stille i Risør?

Den øvrige delen av politiloggen har ingen ting å melde fra Risør, men det har vært mye fyll og bråk mange andre steder. Om Risør skiller seg ut som den snille byen, eller om det skyldes at politiet ikke har hatt tid til å sjekke forholdene, vites ikke.

Det mest dramatiske forholdet i natt er en husbrann på Pynten i Arendal. Melding om brannen kom litt før klokken fem i natt. Beboeren i huset kom seg ut på egenhånd, og ble sendt legevakta for sjekk siden det var mulig at han hadde pustet inn røyk.