Gårsdagens tordenvær gjorde virkelig at brannmannskapet fikk noe å henge fingrene i. De hadde fire utrykninger, og ett tilfelle som Gjerstad BV tok seg av.

Tekst og foto : Arvid Lunden

De fire utrykningene Risør Brannvesen hadde ga oss ikke de største katastrofene, og godt var nå det. Mannskapet og regnværet gjorde nok sitt for å begrense skadene.

– Vi var i alt ute på fire utrykninger. Det verste var nok i Solstadheia, der slo lynet hull i grunnmuren, forteller Hans Jørgen Næss.

Litt om skadene

Gjerstad BV har sjekket hus som har hatt lynnedslag i Søndeledveien. Der var det skader på det elektriske anlegget. Litt utlufting trengte de, men ellers var det greit. Gjerstad sjekket også melding om lynnedslag i et tre og brann i terrenget ved Sandviktangen, Søndeled.

Risør BV var også en tur på Finnøya og prøvde å finne ut hvor det kom røyk fra, etter en innringing, men fant ingenting. I ØABV var det full aktivitet i 7 av 8 brannstasjoner.

Brannfaren fortsatt like stor

Gårsdagens «lille» regnbyge gjorde nok lite for skogbrannfaren i distriktet.

– Vi trenger nok ihvertfall 50 mm nedbør for å stagge litt på brannfaren. Det lille vi fikk i går hjalp veldig lite. Men, det kan kan kanskje hjelpe litt for att lynnedslagene ikke gjorde mer skade, forteller Næss.

Forbudet mot bål og grilling gjelder like sterkt enda, så folk må passe på.

– Ettersom jeg vet er det ikke fjernet noen restriksjoner, så samme reglene gjelder fremdeles. Men, jeg anbefaler folk å følge med ØABV sine sider for oppdateringer, avslutter Hans Jørgen Næss.

Klikk her for mer info fra ØABV 

 

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny