Villvinmarkedet har i år med godt over hundre kunsthåndverkere, og de vil nok fylle opp hele torget med sine kunstgjenstander.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Tone og Arnfinn har store forventninger til årets Villvin Kunsthåndverkmarked, med kunstnere fra hele Skandinavia, England og Polen.

– Jeg forventer selvfølgelig ett strålende marked. Kunstnerne vil fylle opp hele torget og langt bortover Solsiden, sier Tone Lindegaard.

Risør kunstnere

Det er litt spesielt at det er med en som stiller ut for aller første gang, og en som har vært med stort sett helt fra starten, og begge er fra Risør.

– Det er i alt tretten debutanter, og en av dem er fra Risør, det er Corrina Thornton. Vi har også med en fra Risør som har vært med fra starten, det er Bibiche Mourier, forteller Tone Lindegaard.

Arnfinn forsetter:

– Ja det er gøy, men det som også er spesielt att disse bor i Risør. Men, den ene er født i Paris og den andre i Wales. Og begge stiller ut på Villvin, forteller Arnfinn Haugen.

Catwalk

Mona Rhein

Det er mange Risørdamer som skal gå catwalken til fredag og de får kledd seg i kreasjoner av designere fra flere land. Mona Rhein organiserer hele moteshowet.

– Det er over 22 modeller i alle aldre fra 13 til 80 år, vanlige Risør-folk altså. De skal gå catwalken, noen for aller første gang. Men, de får god hjelp av tre dansere fra Deans danseskole, forteller Mona Rhein.

Designerne er mange og kommer fra flere land. Så dette er en kabal å få lagt når pakkene med klær fra de forskjellige kommer ulikt.

– Vi har designere fra like mange land som markedet har utstillere i fra. Så det blir litt av en logistikk når klærne fra de utenlandske ikke kommer før torsdag, og showet er på fredag. Det må organiseres hvem skal ha hva på seg hva, så når vi ikke vet hvordan ting ser ut så er det vanskelig. Men det går nok greit, selv om det blir hektisk, forteller Mona Rhein.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
atletixny
elektro