Hva kan gjøres av grep for å gi turistene den ekstra lille anledningen til å dele bilder fra Risør på sosiale medier?

Tekst: Tore Myrberg Hovedbildet er en fotomontasje

Det er ingen tvil om at Risør er fotogen i seg selv. Mange tar bilder av Risør gjennom sommeren, og deler villig vekk på sosiale medier. En gratis markedsføring av byen så mange er glad i.

Hva kan man så gjøre for å forsterke denne effekten?

Kjempemøbler

Da undertegnede reiste rundt på ferie (les: studietur) til andre byer i Norge denne sommeren, dukket det opp noen ideer som kanskje også kunne la seg gjennomføre i Risør. Blant disse er ideen om kjempemøbler.

Bildet over er tatt på Karmøy, hvor det flere steder sto slike stoler. Alle stedene var det nesten hele tiden folk som ville ta bilde av seg selv eller familien i stolen.

Hva om man fikk lagd en, to eller flere Risørbenker i stort format. Man kunne plassert en på Dampskipsbrygga, slik at Risør by ble med som bakgrunn når folk tok bilder. Randvikstranda, Lille Danmark eller for den del torvet er også blant steder man kunne sette slike stoler.

Det er vel heller ikke umulig å tenke at en eller to lokale bedrifter innen treindustri kunne sponset det hele ved å lage risørbenkene.

Fotoramme

En annen ting som kanskje kunne slått an, og som ikke har den store kostnadsrammen, er å sette opp fotorammer på utsiktspunkt. Da snakker vi om store fotorammer som folk kunne stilt seg bak for å få tatt bilder av seg selv ferdig innrammet med den hvite by som bakgrunn.

I Grimstad skal det være en slik ramme nede ved havna. Steder å sette slike i Risør kunne vært litt ut på Solsiden og i Urheia.

Glassplatå

Litt mer omdiskutert er nok forslaget om et glassplatå ut fra et av utsiktspunktene i Urheia. Men, tenk hvor mange som ville blitt gratisambassadører gjennom bilder på sosiale medier når de gikk ut ti meter på et glassplatå for å bli foreviget.

Så får man heller la være å legge inn elektroniske effekter slik som man har på glassbro i Kina, hvor det kommer illusjoner om at glasset brister når de besøkende er ute på den.

Ladestasjon

Som siste utspill kommer et litt mindre kontroversielt forslag, men som likevel nok vil skape debatt.

Utenfor kulturhuset i Lillestrøm står det en sak hvor folk kan sette seg ned for å lade mobiltelefoner og andre elektroniske duppedingser. Det som vel gjorde at den fanget undertegnede sin interesse, var at den både er i tre og er miljøvennlig.

Her har nemlig flere gått sammen og bygd en ladestasjon som drives av solcellepanelet på taket av installasjonen. På tre av sidene er det uttak for USB, og på en side er det vanlig stikkontakt. Noe for Risør?

Ladestasjonen er så stor at man kan sitte på «beina» til den.

Kom med innspill

Det er sikkert utømmelig med ideer om hvordan man kan markedsføre Risør gjennom slike ting. Delta derfor mer enn gjerne i kommentarfeltet til denne saken på Facebook med dine tanker, og da fortrinnsvis med de positive tankene som kan føre turistbyen Risør videre.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
spnh-profilann
atletixny
elektro