Til vanlig bor Peter Mejlhus i Oslo der han selger vin som restaurantsjef. Om sommeren bruker han sin ferie på å servere sommermat til Risørs turister.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Peter hadde sin første sommer i Bakgården i 2013, så sin andre i 2015, også sin tredje sommer nå i 2018.

– Jeg trives veldig godt i Risør. Det er en fantastisk by med masse herlige mennesker. Jeg liker at det er så mye liv og masse som skjer, sier Peter.

En liten perle

Peter mener at Bakgården er en liten, gjemt perle der det kommer mange hver sommer. Spesielt under villvin har de hatt mange gjester.

– Vi har hatt veldig mange fulle dager nå under villvin, som er våre største dager. Da kommer først de som skal handle om dagen, også kommer utstillerne hit på kvelden, sier Peter.

Sommermat

Blant de flere sommerrettene til Bakgården er det skagensalat som er det mest solgte sammen med rekesmørbrødet «Det Danske Fjell», som Peter liker å kalle det.

– Her er det ordentlig sommermat. Det er skagensalat som er en av våres mest populære, også har vi Det Danske Fjell som er et rekesmørbrød, fiskesuppe og generell sjømat, sier Peter.

Peter mener det skal være ordentlig størrelse på rekesmørbrød. Derfor er det gøy å se reaksjonen til folk når de får servert Det Danske Fjell.

– Folk syntes det er morsomt å se, også blir de jo godt mette av det, sier Peter.

Godt humør

Peter er veldig fornøyd med sommergjestene sitt humør, men han merker forskjell på de forskjellige ukene i ferien.

– Folk som er i enden av ferieukene er mer rolige, mens i første uka er det mer energi og folk som er gira, sier Peter.

For Peter er dette absolutt drømmeferien å få være på kjøkkenet i Risør og servere mat til glade gjester.

– Gjestene her er i godt humør og sitter å koser seg. Når man først får satt seg ned her så slapper man av. Man ser ikke alle folka som går forbi eller båtene som kjører inn. Du slapper helt av, sier Peter.

 

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro