Galleri Nylund Larsen opplever en toppsommer etter flyttingen fra Storgata. Og det er ikke bare kunsten hvor omsetningen har gått i været.

Tekst og foto: Tore Myrberg

De som kjenner til Rune Nylund Larsen, vet at han har et favoritthodeplagg han bruker ofte. Denne sommeren har Galleri Nylund Larsen tatt inn både caps, bøttehatter, fiskeskjorter, jakker og gensere fra produsenten Mousqueton.

– Det har bare vært kjempemoro. Vi har solgt rundt 150 caps i sommer. Men, så har det vært en sommer hvor det har vært greit å ha noe på hode og hvor vi har solgt caps i verdensklasse, sier Nylund Larsen.

Dette hodeplagget er i følge Rune Nylund Larsen genialt.

Tatt på senga

Heller ikke den norske importøren var forberedt på suksessen i Risør. For det som begynte med et møte mellom Rune og leverandøren på en trebåtfestival, har blitt til en solskinnshistorie.

– Dette er jo et kunstgalleri, så jeg tenkt at salget ville gå pent og pyntelig. Men, så har det bare tatt helt av. Og ikke bare caps, men også jakker og vesker, sier Per Erik Tønnevold.

Han gleder seg stort over de særegne plaggene fra Mousqueton har slått så godt an i Risør.

– Dette er gjennomtenkte plagg med smarte løsninger. Slik som fiskerskjortene som har lommene på innsiden slik at man ikke skal miste det man putter i de, sier Tønnevold.

Det store spørsmål nå er om det er lokalebefolkningen eller turistene som er den store kundemassen. For det kan bli mange som går rundt og ser ut som Rune Nylund Larsen på hodet om det kun har vært risørfolk innom.

– Det er en god blanding. Men, vi har hatt venninner inne som har kjøpt samme jakke, og som samtidig sier at de må avtale når de skal ha de på seg, sier Nylund Larsen.

Plutselig ble klær en viktig del av galleriet.

Får oppmerksomhet

Et annet plagg som gallerieieren selv liker å gå i, men som ikke er tatt inn for salg, er shorts. Det har sin naturlige forklaring.

– Vi er jo et kunstgalleri, så vi har ikke prøverom engang.

Samtidig har klærne et så eget uttrykk at man nesten kan si de ligger inn under det kunstneriske begrepet.

– Det kan du si. Også er det mye tradisjon. Materialene er så slitesterke at dette er klær som kan arves. Selv er jeg vant til at en caps varer i kanskje bare ett år. Disse bare holder.

Så kan man jo lure på hvorfor et galleri i det hele tar inn klær fra Mousqueton.

– Dette er et produkt vi har prøvd selv i flere år før vi tok det inn. Vi bruker lakmustesten med at vi skal bli begeistret før vi tar inn noe.

Per Erik Tønnevold (i midten) er glad for å ha fått Heidi og Rune Nylund Larsen som butikk for Mousqueton.

Positiv sommer

Det er imidlertid ikke bare de nye klesproduktene som har solgt godt denne sommeren. Hele driften til Galleri Nylund Larsen har fått et stort løft med flyttingen ned til torvet.

– Vi har vært særdeles heldige som har fått flytte inn i de lokalene her. Tiden var moden for noe større, og med to etasjer kan vi drive helårsgalleri oppe. Og med denne beliggenheten har vi hatt en veldig god sommer. Det gjelder også galleriet hvor vi både har solgt bra med egne ting og av gjesteutstillerne.

Med et stort løft i omsetningen ligger ting også bedre til rette for at bedriften kan være en helårsarbeidsplass for kona Heidi.

– Også er det noe med at det er gøy å være på jobb når det er så mange begeistrede kunder innom.

Nå går det imidlertid mot en velfortjent ferie etter en hektisk sommer.

– De neste ti dagene blir det interrail med ungene i England, Skottland og Wales. Men, da kommer Marte inn som supervikar, avslutter Rune Nylund Larsen.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
atletixny
spnh-profilann
elektro