Det var tett med folk under konserten med Trang Fødsel. Foto: Marcus Aanonsen

I går fikk vi en ordentlig avslutning av trebåtfestivalen da Trang Fødsel spilte for oss på storscenen på torvet.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Dette var ikke første gang Trang Fødsel spilte i Risør. Her har de vært flere ganger før, og de trives veldig godt.

– Vi har hatt en utrolig fin dag her. Vi kom hit ganske tidlig for å prøve å få til å bade og kose oss litt. Så var vi så heldige å få lov til å bli med Leif Nilsen i båten Risør Classic, sier vokalist Hans Petter Aserud.

– Vi ville få inn litt liv og inntrykk før vi skulle opptre. Altså, 28 grader her i Risør, hva er det ikke å like?, legger pianist Arne Hovda.

Kursiv

Alle har hørt den, alle kan den. Kursiv er sangen som bandet er mest kjent for. Akkurat hvorfor denne sangen har blitt så kjent har verken Arne eller Hans Petter svaret på.

– Da vi begynte å spille den så ble det en kjempe hit i Norge. Alle trodde jo vi var noen «Bærum-sosser» og at sangen var selvopplevd, men det er den jo ikke, sier Hans Petter.

Bandet har ikke oppskriften til noen slager, og sier man aldri kan vite hvilke sanger som vil slå gjennom.

– Sånn som Drømmedame også. Dette var jo en sang folk syntes var helt ok i starten, men som plutselig slo gjennom så alle kunne den, sier Hans Petter.

Fult kjør

For Trang Fødsel har det vært fullt kjør med konserter gjennom sommeren. Det kan være slitsomt, men da er de glade for at de har hverandre.

– Vi er jo veldig glad i hverandre. Vi klarer å se på det som at vi er heldige. Altså vi spiller jo en og en halv time, og da er det fortsatt mye igjen av dagen som vi prøver å fylle med forskjellige ting, sier Hans Petter.

– Vi har blitt veldig flinke til å søke opp ting vi kan gjøre rundt plassen vi skal opptre. Så vi drar gjerne litt tidlig bort for å oppleve et eller annet, sier Arne Hovda.

Takk

– Vi takker for en utrolig hyggelig dag i Risør. Vi er heldige, avslutter Hans Petter Aaserud.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
spnh-profilann
atletixny