Foto: Rune Vårdal Paulsen / Østre Agder Brannvesen

Brannmannskapene ved ØABV Risør rykket rett etter klokken 21.30 i kveld ut til Røysland etter melding om røyk i skogen.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Rune Vårdal Paulsen / Østre Agder Brannvesen

Det var forbipasserende på E18 som oppdaget røyken og som meldte i fra til 110-sentralen. Framme på stedet kunne mannskapene konstatere at det brant på et ti kvadratmeter stort område. De satte umiddelbart i gang slukkingen.

– Området hvor det brant ligger ganske tett inntil E18, så det var lett tilgjengelig. Vi er allerede ferdig med selve slukkingen, og holder nå på å dynke området, sier Rune Vårdal Paulsen som er avdelingsleder ved Østre Agder Brannvesen og befinner seg på brannstedet.

Han er glad for at det ikke er samme vindforhold i kveld som det har vært det siste døgnet.

– Da hadde det fort vært vesentlig mer arbeid.

I følge Vårdal Paulsen er det vanskelig å si hva som er årsak til brannen.

– Det er for langt unna E18 til at noen kan ha kastet en sneip fra en bil. Stedet ligger på en kolle, og det er heller ikke noen sti eller leirplass her. Så jeg tør ikke gjette på hva som kan ligge bak brannen.

Det kommer samtidig en påminnelse fra 110-sentralen i Arendal om at det fortsatt er tørt i Agder.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
atletixny
spnh-profilann
elektro