To unge jenter på sommerjobb sprer glede på flere måter når de sykler rundt i byen. For Sophia og Anna er de syngende hjemmehjelperne.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For de to unge damene har laget sin egen lille sang de gjerne stemmer i når de skal ut på jobb. Men, det er kanskje fremkomstmidlet som likevel vekker mest oppmerksomhet.

– I forrige uke var det noen som kommenterte med «Se, i Risør sykler hjemmehjelperne på jobb». Sånt er litt morsomt å høre. Samtidig synes vi det bare er gøy å bruke elsyklene mellom oppdragene, forteller Anna Sollie.

Hyggelig jobb

Sommerjobben består i hovedsak av å støvsuge og vaske hjemme hos de som har brukt for hjelp gjennom kommunen. Dette er andre året de har denne jobben, og begge trives godt.

– Det er veldig hyggelig. Vi møter mange forskjellige mennesker, og som regel er de jo veldig fornøyde når vi kommer. I tillegg til rengjøringen tar vi gjerne å hjelper dem med andre småting slik som å hente posten og gå ut med søpla, sier Sophia Slangsvold.

Alle de tingene det ofte kan være litt vanskelig å få ungdom til å bidra med hjemme. Og på direkte spørsmål om nettopp det, ser jentene smilende på hverandre.

– Det er litt mer hyggelig når man gjør det for andre når vi er på jobb, sier Slangsvold

– Men, jeg har eget bad hjemme som jeg må vaske selv. Og de vi hjelper på jobb, trenger det virkelig, føyer Sollie til.

Anna Sollie (til venstre) og Sophia Slangsvold har syklet og sunget seg gjennom byen mens de har vært på jobb i sommer.

Gode tilbakemeldinger

Avdelingsleder for hjemmetjenesten, Ingeborg H. Morka, er godt fornøyd med sommervikarene sine. Hun sier brukerne av tjenesten setter pris på å få unge, blide hjemmehjelpere på besøk.

– Totalt har jeg fem som jobber som hjemmehjelpsvikarer i sommer. Sophia og Anna er de to yngste jeg har, og de får begge gode tilbakemeldinger fra de eldre de hjelper. De er alltid blide og hyggelig når de er på jobb, sier Morka.

Tråkker til

Bakgrunnen for at elsykler ble transportmiddelet er enkel. Da Sophia begynte i sommerjobben i fjor, hadde hun ennå ikke fylt 16 år. Dermed var moped ikke et alternativ.

– I fjor ble vi tildelt sykler, i år valgte vi det. Det er så gøy at vi kommer til å velge det neste år også, sier Sollie.

For det er liten tvil om at de to har funnet sommerjobben de vil holde fast ved.

– Vi er nok begge usikre på hva vil vil bli når vi er ferdig med utdannelsen. Kanskje ikke dette resten av livet, men det er en fin sommerjobb med mange fordeler. Det vi gjør er tjenester som de vi er hos vil ha utført på dagtid på ukedagene, så vi har fri både kvelder og i helgene, sier Slangsvold.

Bare noen linjer

Så var det den delen med syngende hjemmehjelper da. Det er ingen hemmelighet at de begge er glad i musikk.

– Syngingen er noe vi gjør oss i mellom for å ha det gøy mens vi sykler mellom oppdragene. Og vi har det så gøy at vi noen ganger sykler litt lengre enn vi skal, sier Sophia Slangsvold.

Men, det får ikke folk opplevd før neste sommer. Årets jobbing ble nemlig avsluttet for noen dager siden.

– Nå skal vi nyte et par uker med ferie før vi begynner på skolen igjen, sier Anna Sollie.

 

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
spnh-profilann
elektro