Risør Ungdomsteater er videre til Drømmefinalen hos LOS, og kan vinne 200 000 kroner til få ferdigstilt Scenehuset. Til det trenger de mange stemmer.

Tekst: Tore Myrberg

Det er fire kandidater som plukkes ut til finalen, og ved å komme dit er Risør Ungdomsteater allerede sikret 50 000 kroner i støtte. Men, det kan bli mye mer.

– Om vi skulle vinne 200 000 vil vi kunne gjøre huset 100 prosent ferdig. Det er et gammelt bygg, så det koster penger når man begynner å gjøre ting. Derfor var det en hyggelig overraskelse da vi fikk beskjed om at vi er i Drømmefinalen, sier Ola Sigmundstad i Risør Ungdomsteater.

En gang om dagen

I tillegg til Risør Ungdomsteater er også følgende tre nominert: Blå Kors Vision Skatepark i Kristiansand, Kvinesdal Idrettslag og Grimstad Bokseklubb. Vinneren av finalen får 200 000 kroner, nummer to får 150 000 kroner, nummer tre får 100 000 kroner og nummer fire får 50 000 kroner.

– Så her gjelder det å mobilisere. Det som er viktig er å kunne minne folk på at de kan stemme en gang i døgnet, uten at de opplever det som mas, sier Sigmundstad.

Hans tips til de som vil støtte ungdomsteateret, er å finne seg et fast tidspunkt å stemme.

– Om man gjør det til en vane å stemme når man skal se på nyhetene, spise frokost eller noe annet fast, så blir det enklere å huske.

Trykk her for å stemme på din favoritt

Er i gang

Avstemmingen er allerede i gang, og det er Kvinesdal Idrettslag som har fått best start på avstemmingen. Men, Risør Ungdomsteater er hakk i hel. Sigmundstad har lista klar over hva man tenker å bruke pengene fra LOS til.

– Det er særlig det tekniske rundt hovedrommet som koster penger å få på plass. Vi ønsker å få på plass et enkelt lysanlegg og et lydanlegg slik at det kan kjøres mindre forestillinger i rommet. Vi har gjort noe, men om vi går til topps i Drømmefinalen kan vi gjøre alt ferdig.

Han kan fortelle at Scenehuset vil være en scene for mer enn ungdomsteateret.

– Barneteateret kan jo da kjøre forestillinger der, og det kan også være andre, mindre forestillinger som prosjekt. Jeg ser også at det kan være mulig for ungdom å holde små konserter, da vi jo vil ha det tekniske utstyret tilgjengelig. Så nå håper jeg mange i Risør vil gå inn og stemme, slik at vi kan nå høyt opp i Drømmefinalen, avslutter Ola Sigmundstad.

Avstemmingen går fram til og med 31. august. Alle kan stemme en gang i døgnet. Resultatet blir offentliggjort under LOS-dagen 2. september.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
spnh-profilann
elektro
atletixny