Hva gjør man når båten man skulle ta ikke går? Har du bare sykkel så må du vel sykle da. Det vil si, ikke hvis Karine Uppstad Mac Donald er i nærheten.

Tekst og foto: Arvid Lunden

«Når går fergen til Øysang?», spurte de engelsktalende syklistene som stod i køen på Brygga i går formiddag.

–  De har ferie, men jeg skal hente båten og kjøre dere over! Dere kan jo ikke sykle helt innom Søndeled, sa Karine Uppstad Mac Donald til syklistene.

Syntes alle burde gjøre sånn

Hvorfor gjør en næringsdrivende sånn, også attpåtil helt gratis. Det er en genuin interesse for mennesker og alle menneskers ve og vel.

– Jeg syntes alle burde kunne gjøre sånn. Har man mulighet så hvorfor ikke. Jeg hadde en båt og de trengte skyss. Alternativet var at de måtte sykle timevis, og det tar ti minutter med båt, forteller Karine Uppstad Mac Donald.

Dette lot seg høre så da var spørmålene kappe om hun kunne gjenta dette.

– Jeg fikk ett spørsmål fra Risør By om å kjøre noen tyske syklister ut i dag. Jeg sa selvfølgelig ja. Så kom forøvrig en melding om at de hadde ordnet seg på annet vis, så det ble ikke noe av, forteller Karine.

Turistene mangler skyss

Hele sommeren går båten til Øysang men akkurat nå går det ingen. De som kjører ferga må jo også ha ferie selvfølgelig.

– Skjønner godt at de må ha ferie, men da synets jeg kommunen kunne ha ett alternativ som turistene kunne benytte seg av. Jeg kan jo ikke stå der å kjøre hele tiden, sier Karine Uppstad Mac Donald.

Karine har mye å holde på med nå når hun planlegger høstsesongen, så fergebevilgning har hun ikke tenkt å søke på.

– Selv om sommeren snart er over, så er høsten nesten like spennende. Det er mange arrangementer framover og mye å glede seg til, avslutter Karine Uppstad Mac Donald.

 

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
spnh-profilann
elektro