Ellen Saltermark håper de som har en gründer i magen eller som er ferske i næringslivet ser muligheten i et miniseminar som arrangeres under Arendalsuka.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Saltermark jobber i Innovasjon Norge, og mener dette er en glimrende mulighet til å høre kapasiteter innen viktig områder for de som skal starte bedrift.

– Vi skal holde et miniseminar i samarbeid med Brønnøysundregistrene, Altinn, Norid og Patentstyret. Nå håper vi de i Risør som har en gründer i magen, eller er ferske i næringslivet, vil delta, sier Saltermark.

Mye nyttig

Miniseminaret går over to og en halv time tirsdag 14. august. På denne tiden får du vite litt om mange tinge som er viktig for de som vil drive bedrift.

– Her vil du treffe fagfolk som kan hjelpe deg til en enklere, raskere og tryggere start. Vi i Innovasjon Norge skal for eksempel snakke om gründerskap i Norge, gi noen erfaringer og råd, sier Saltermark.

Deretter kommer de andre samarbeidspartnerne med sine fagområder.

• Altinn – Den nasjonale portal for digital dialog og bedriftsveiledning
• Norid – Domenenavn, nøkkelen til en digital identitet
• Brønnøysundregistrene – Valg av selskapsform, e-stiftelse, registrering
• Patentstyret – Patent, varemerke og design

Viktig arena

Selv om dette ikke er et omfattende kurs på linje med det som tilbys gjennom næringshagene til vanlig, mener Michel Esnault i Sørlandsporten Næringshage at miniseminaret er en viktig arena for den aktuelle målgruppen.

– Her kan man få en oversikt på viktige områder man må tenke på når man starter bedrift. Så kan man heller i etterkant ta kontakt med oss i Sørlandsporten Næringshage for å få vite om mulighetene til å være med på gratiskurs senere, sier Esnault.

Saltermark er overbevist om at de som stiller på seminaret også vil få muligheten til å snakke med foredragsholderne.

– Selv om det ikke er opplegget, er min erfaring at man kan få til noen individuelle samtaler. Også er det jo en fin mulighet til å bygge nettverk, noe som alltid er viktig når man driver bedrift, avslutter hun.

 

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
spnh-profilann
elektro