Olav H. Fismen håper på større lokale deltagelse når Barmen Rundt feirer 35-årsjubileum med sitt arrangement førstkommende lørdag.

Tekst: Tore Myrberg  Arkivfoto

Det betyr ikke at man har vært misfornøyd med deltakelsen de siste årene.

– I fjor var det med 39 båter, noe vi var veldig godt fornøyd med. Men, med 208 medlemmer på mailinglisten til klubben, hadde vi nok ønsket større lokale deltagelse, sier Olav H. Fismen, som er leder i Risør Ro- og Padleklubb.

Minibarmen

For å få til dette prøver man seg i år med Minibarmen, for de som synes det blir litt langt med den lange runde på 19 kilometer.

– Minibarmen går inn Sørfjorden og runder Hanøya. Den er på ti kilometer, og passer godt for de som synes det er for langt rundt Barmen. Minibarmen klarer alle å gjennomføre.

Spesielt med tanke på hvor mange som er ute i kajakk, så burde mulighetene for vekst i arrangementet være til stede.

– De første årene var det kun roere som deltok, men nå utgjør padlerne en stadig større andel. Og flesteparten av deltagerne kommer utenfra. Vi har deltagere fra Oslo til Kristiansand.

Vil unngå båttrafikk

Årets ro- og padlekonkurranse rundt Barmen har tidligere gått på et tidligere tidspunkt, men man har nå valgt å vente til trafikken på vannet har roet seg noe.

– Løpet har tidligere gått i slutten av juli, men vi ønsker å prøve en senere dato for å få litt roligere sjø uten altfor mange motorbåter, sier Fismen.

For de som uansett ikke vil ut for å padle eller ro, kan en tur til Sagjordet likevel være på sin plass for å følge det hele fra land.

– Vi har en liten kiosk med kaffe, brus og vafler man kan kjøpe mens man venter på at deltagerne skal komme i mål. Og både Barmen Rundt og Minibarmen starter klokken 12, sier leder Olav H. Fismen i Risør Ro- og Padleklubb.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
spnh-profilann
elektro
atletixny