Sommeren er ikke over selv om Trebåtfestivalen er over. Leder i Risør By, Unni Olimb Norman ønsker seg en sesong som varer ut september.

Tekst: Tore Myrberg

Selv om det tikker mot skolestart, og fellesferien er i ferd med å ebbe ut, er det fortsatt feriesesong for mange turister. For slutten på Trebåtfestivalen er ikke et primstavmerke på når alt blir stille.

– Sesongen er definitivt ikke over med Trebåtfestivalen, i hvert fall ikke blant utenlandske turister. Etter min oppfatning burde den ikke være over før september er over, sier Olimb Norman.

August er stor

Hun tenker spesielt på at mange land har en annen rytme på sommerferien enn det vi har i Norge.

– Som kjent er det august, og ikke juli, som er den store feriemåneden i mange land på kontinentet. Derfor litt synd at en del viktige sommertilbud avsluttes i begynnelsen av august.

I det hele kan det virke som om skuldersesongene er på rett vei, og at flere ser til Risør som det «hotte» stedet å reise til.

– Vi opplever bedre besøk fra påske til sommeren og at det kommer noen grupper. Det velger vi å se på et resultat av systematisk jobbing, sier Olimb Norman.

Økning i sommer

Selv om det ikke foretas en nøyaktig telling, føler de som har vakter på turistkontoret at sommeren 2018 har vært god.

– Det har vært jevnt “sig” hele perioden og nå i begynnelsen av august også. Så samlet sett er besøket noe bedre i år enn i fjor, altså mener vi det har økt noe.

De som besøker turistkontoret er ofte voksne og godt voksne, men det kommer også innom barnefamilier. Ungdommer i alderen 18 – 30 år er det imidlertid lite av.

– Anslagsvis halvparten er nordmenn/skandinaver og halvparten utlendinger. For det meste tyskere, men også nederlendere, belgiere, franskmenn, sveitsere og italienere.

Relatert til sjøen

De som kommer innom er ofte opptatt av slike ting som hvor man kan finne fine badeplasser og hvor man gå turer.

– Turistkontoret har utarbeidet flere ark med gode turforslag, som omfatter alt fra den korte turen til Risørflekken til hele runden til Fransåsen. Når det gjelder bademuligheter, henviser vi vanligvis til Sagjordet og Randvik, men nevner også Stangholmen og Kastellet for de som ikke er avhengige av sand mellom tærne.

Hvilke muligheter det finnes for båtturer og leie av båt, er også spøsmål som går igjen.

– Dessverre er tilbudet nokså begrenset, men i høysesongen er turen til Stangholmen populær. Vi savner en rundtur/sightseeingtur i skjæra! Av spesielle attraksjoner utmerker Akvariet og Risør kirke seg. Thomas Juell gjør en fantastisk innsats som frivillig, særdeles kunnskapsrik guide i kirken, sier Olimb Norman.

Trenger Øisang

På et avsluttende spørsmål om hva daglig leder i Risør By AS, som også har ansvaret for turistinformasjonen, kunne ønske å tilby i 2019, er svaret maritimt.

– Det hadde vært supert å ha Øisang gående hele august og å kunne tilby fisketurer både på land og til vanns for barn og voksne, sier Unni Olimb Norman.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
spnh-profilann
elektro
atletixny