Førstkommende mandag er fotballsesongen i gang igjen for Risørs herrelag i 5. divisjon. Lillesand kommer på besøk, et lag som ligger bak Risør på tabellen.

Tekst: Tore Myrberg

Lillesand ligger nest nederst på tabellen med sju poeng, mens Risør er to plasser høyere med 13 poeng. Det burde tilsi at mandagens motstander er et lag Risør kan ta alle poengene mot.

– Det bør være en litt myk start. De så ut til å ha samlet seg litt på slutten av vårsesongen, så jeg håper vi er på, forteller trener Øyvind Hageli Quarg.

Kan få luke

Det vil i så fall føre til at Risør å praksis slipper situasjonen fra de siste årene hvor man har kjempet med ryggen mot veggen for å unngå nedrykk

– Det er deilig å kunne ha den arbeidsroen at man slipper å kjempe for å unngå nedrykk. Med et godt resultat mandag er det meste gjort med tanke på nettopp det.

Da kan laget i stedet se oppover på tabellen for å jakte på en høyere plassering.

– Målet er å komme mest mulig nærme midten.

«Alternativ aktivtet»

Oppkjøringen til høstsesongen er i gang, og Quarg synes det er god driv i spillergruppa.

– De siste treningene har vært bra med rundt 20 spillere på plass og med ordentlig trøkk. Så den litt daffe vårstemninga ser ut til å være ute av beina.

Samtidig har det vært en rolig sommer for spillergruppa.

– Med den sommeren vi har hatt har folk vært veldig mye ute og badet og kost seg. Så de har brukt kroppen mye. Så fysikken på treninga har ikke vært så dårlig. Det er mer ballfølelsene vi sliter litt med. Men, de siste treningene nå har vært veldig bra. Stemningen er god og jeg ser positivt på høstsesongen. Vi hadde et møte tidligere i uka og folk virker til å være klare til de siste ti seriekampen.

Terper forsvarsarbeid

Risør har vist at de kan score mål, og er mer målfarlige enn de fire nærmeste lagene over på tabellen. Samtidig er det ingen lag i avdelingen som har sluppet inn flere mål enn grønntrøyene.

– Planen er lagt, så vi skal jobbe med forsvarsarbeidet. Vi slapp jo inn 53 mål på de tolv første, så vi prøver å sette oss et mål om at vi må gjøre det bedre enn det, sier Øyvind Hageli Quarg

Slik ser tabellen ut foran høstsesongen:

1 Hisøy 12 29
2 Froland 12 24
3 Express 2 12 22
4 Rygene 12 22
5 Øyestad 11 20
6 Hånes 12 18
7 Imås 12 17
8 Birkenes 11 15
9 Risør 12 13
10 Trauma 12 11
11 Lillesand 12 7
12 Randesund 2 12 3
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
spnh-profilann
elektro