Kunstmaleren Vidar Mørch vokste opp i Vega, men har bodd mange år i Skagen i Danmark. Etter mange år i utlendighet valgte han å vende nesen hjemover.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Vidar Mørck startet som liten å male, men hadde ikke tilgang på skikkelig kunstmaling. Så da malte han med det han fikk tak i.

– Før jeg begynte på yrkesskolen brukte jeg bare rester av husmaling som jeg fant. Vi hadde ikke sånne små tuber der ute jeg vokste opp, forteller Vidar Mørch.

Kunne ikke stoppe

Kunstmalingen på tube fikk han tilgang til da han begynte på yrkesskolen, og da var det gjort. Kunstmaleren var født.

– Når jeg først fikk maling på tube var det et mirakel for meg. Jeg kunne ikke stoppe, men bare malte og malte, forteller Mørch.

Fra Vega gikk turen til Danmark, nærmere bestemt Skagen, der bodde han i mange år. Han drev også eget galleri i Skagen.

–  I Skagen malte jeg hele høsten, vinteren og våren, og hadde utstillinger i mitt eget galleri hver sommer. Det har vært noen fantastisk gøyale år.

Vender nesen hjem

Etter mange år i Danmark bestemte Vidar Mørch å vende nesen hjemover til Norge. Da falt valget på en liten by på Sørlandet, nemlig Risør.

– Etter alt for mange år i utlendighet ville jeg hjem igjen, jeg viste ikke helt hvor jeg skulle flytte, men i 2016 kom jeg hit til Risør, forteller Mørch

Etter å ha holdt på med hus og hjem siden da, var tiden nå inne for en utstilling her i byen. Utstillingen skjer hos Claire de Lunes andreetasje fra 6. -18. august. Hans malerier strekker seg helt fra de tradisjonelle stilleben og portret, til naturmalerier og det mer moderne.

–  Jeg fikk forespørsel om å ha en utstilling igjen, så hvorfor ikke. Jeg har jo malt en del etter jeg kom hit så det passet bra, forteller Vidar Mørch.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny
spnh-profilann