Fra venstre: Christen Bentzen, Rune Vårdal Paulsen og brannsjef Dag Svindseth.

Østre Agder Brannvesen har opphevet totalforbudet mot aktivitet i skog og utmark. Samtidig bøor det lov med kullgrill på egen eiendom.

Tekst: Tore Myrberg

Det har hele tiden vært lov med gassgrill i egen hage, men med klar beskjed om at en hver er ansvarlig for at det hele skjer på en sikker måte. Nå kan imidlertid også de med kullgrill igjen bruke den på egen eiendom.

– Det er riktig når det gjelder egen hage. Men, vi understreker at bålforbudet i utmark fortsatt gjelder. Og reglen om generell aktsomhet gjelder hele tiden, sier brannsjef Dag Svindseth i Østre Agder Brannvesen til iRisør.no.

Nei til Sagjordet

Han er glad for nedbøren som kom over Aust-Agder natt til fredag, noe som har ført til at skogbrannfaren har gått kraftig ned.

– Regnet gjorde meg veldig glad. Samtidig skal det ikke mer enn et par dager med veldig fint være før det tørker opp igjen.

Mens man kan finne fram kullgrillen i hagen, er det fortsatt ikke lov å benytte kullgrillen på Sagjordet.

– Vi vurderte å tillate bruke av offentlige grillplasser. Men, sånn som i Arendal har vi grillplasser inne i skogen, og vi ønsker ikke at folk skal bruke disse. Så offentlige grillplasser omfattes av bålforbudet.

Viktig for næringene

Noen som helt sikkert setter pris på dagens melding, er de som driver med skogsdrift, linjerydding, kantslått eller skal på jakt. Med øyeblikkelig varsel er restriksjonene for disse områdene opphevet.

– Det var viktig for oss å gi klarsignal for drift av næring igjen, sier Svindseth.

Det er ikke bare nattens regn som førte fram til den beslutningen.

–  Beslutningen kom som en kombinasjon av regnværet nå og tiden vi går inn i hvor vær og klima tilsier at næringsdriften kan komme igang igjen. Men, det er viktig at man tar hensyn til lokale forhold, avslutter Svindseth.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
spnh-profilann
elektro
atletixny