Det ble meldt om langt sterkere vind i Risør enn det som ble realiteten. Likevel har det vært enkelt utfordringer som følge av vindkastene.

Tekst: Tore Myrberg

Politiet gikk tidlig i ettermiddag ut og advarte om at folk måtte sikre løse gjenstander. Dette så de ikke skulle blåse av gårde og føre til skader.

Langs Risørveien, rett ved Risør Gjestegiveri, knakk et tre i vinden og blåste over strømledningene. Foreløpig ser det imidlertid ikke ut som om det har medført noen større skader.

Akkurat nå melder yr.no at det blåser frisk bris, men denne skal litt etter klokken 18 roe seg ned til laber bris. Dette er langt unna stiv kuling som man først fryktet.

Dersom man har en båtplass som er utsatt for vind, kan det uansett være lurt å ta en liten sjekk i løpet av kvelden.

Redningsselskapet har sine båter i full sving, og Uni Kragerø har testet forholdene utaskjærs for et par timer siden. De melder om grov sjø, og anbefaler småbåtene om å holde seg i havn.

Innover i Oslofjorden er dette tydeligvis ikke tilfelle. Der har Redningsselskapet lagt ut følgende melding:

Alle skøyter ute på oppdrag. Urovekkende mange båter på sjøen.Ber om forståelse for at vi ikke per nå kan bistå båter som er i ferd med å slite seg. Vi velger å prioritere liv og helse, samt båter som reker på fjorden, fremfor dem som ligger til kai med problemer.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
atletixny
spnh-profilann
elektro