Sommeren i år har vært het for Risør kino. I går kveld bikket de 4000 besøkende siden  sankthans. Det er en økning på 21 % sammenlignet med fjoråret.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Sommerbesøket har økt stort i år. Bare for juli er økningen på 18 prosent fra i fjor.

– Man bruker å si at når sommeren har vært varm lenge nok, så går folk på kino. Sånn har det virkelig vært i sommer, fortelle kinosjef Elen Lauvhjell.

Mamma Mia

Det er ikke bare været som har fått folk til å strømme til kinoene. Filmutvalget har også hatt stor innvirkning på besøket.

– Det er nesten sånn at man kan sette en strek ved 20. juli. Da ble det ellevilt. Premièren på Mamma Mia gjorde underverker for kinoen, forteller kinosjefen.

Populariteten til Mamma Mia har Elen merket godt. Folk har strømmet til for å se filmen helt fra første dag.

– Hver dag siden premièredagen har Mamma Mia vært utsolgt. Det har til og med vært folk som måtte snu i døra for de at det har vært fullt. Noen forteller at de allerede har sett den både to og tre ganger, sier Lauvhjell.

Høsten blir nok like bra

Hun har store forventninger også for kommende høst, med storfilmer på løpende bånd. Det gjelder både for voksne og barn.

– Dette er kjempegøy, den ene storfilmen avløser den andre. Nå har vi hatt Mamma Mia. Så kom den nye «Mission: Impossible» med Tom Cruise. Mens for barna har vi premiere på «Karsten og Petra På Skattejakt», forteller Elen Lauvhjell.

Mot slutten av august kommer det enda en film det er store forventninger til.

– Den norske storfilmen «Skjelvet» med Kristoffer Joner kommer i slutten av august. Det er alltid spennende med norsk, for det kommer alltid mye folk for å se norske spenningsfilmer, avslutter kinosjef Elen Lauvhjell.

 

 

 

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
spnh-profilann
atletixny
elektro