Med nesten 1100 arrangementer i løpet av kort tid er det mye som skjer i Arendal denne uken. Mitt i det hele sitter Agnes Norgaard fra Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Til vanlig er Norgaard distriktssekretær for LO i Agder-fylkene. Det gjør at hun også er med i rådet for Arendalsuka, som arrangerer det hele.

– Det er mye arbeid i forkant, derfor er det gøy når det hele nå er i gang. Dette er en veldig hektisk uke hvor man hele tiden har mange folk rundt seg, sier Norgaard til iRisør.no.

Vil ha flere fra Risør

Vi møter Norgaard på LO sin stand, kort tid før hun skal bort for å delta på selve åpningen. Med alle folkene som svirrer rundt, blir det til at hun hilser på mange kjente ansikter.

– Jeg treffer en del risørfolk i løpet av uka, men skulle gjerne sett at det kom flere. Samtidig så kan det nok være vanskelig for en del å komme bort hit på dagtid når de bor i Risør.

Samtidig er hun klar på at et slikt arrangement gir mange muligheter til påfyll av både kunnskap og energi.

– Jeg er ikke helt sikker på om alle vet hva Arendalsuka går ut på. Det er nok noen som tro dette bare er ment for de som er interessert i politikk. Men, her får man både faglig påfyll og kan gå blant stands med mange interessante interesseorganisasjoner.

Viktig for LO

Som distriktssekretær for LO synes Agnes Norgaard naturlig nok at også den politiske delen under Arendalsuka er spennende og viktig.

– Alle aktørene er jo her. Arendalsuka er et sted hvor alle kan vise seg fram på en demokratisk måte. Vi i LO har gått sammen med forbundene og leier Bankgården til arrangementer. Andre har leid seg inn andre steder.

Nå håper hun også de i kommunene rundt Arendal, sånn som Risør, blir med på den demokratiske folkefesten.

– Jeg vil oppfordre risørfolk til å ta en tur bort i løpet av uka. Det tror jeg de vil synes er gøy, avslutter Norgaard.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro